Wordt Marvel’s Midnight Suns de eerste geslaagde Avengers game?

We kunnen er niet omheen te wijzen op de Square Enix’s middelmatige Avengers-game van vorig jaar. En nu heb ik de indruk dat ze deze teleurstelling uit ons geheugen willen wissen. Het zou volgend jaar allemaal kunnen veranderen wanneer 2K Games Marvel’s Midnight Suns (2022) uitbrengt, ook al is alles aan de game volkomen onverwacht.


© Marvel/2K Games

Zoals Polygon meldt, zal de game een tactische RPG zijn, wat bijna nooit een genre is met actiegerichte personages zoals superhelden. 2K Games heeft echter veel ervaring met dit formaat, omdat het de zeer populaire XCOM-games heeft ontworpen, waarin squadrons soldaten krachtige aliens neerhalen in turn-based strategie en gevechten. Ten tweede is er een zeer bont gezelschap van speelbare personages, met Iron Man, Captain America, Wolverine en Captain Marvel, maar er is ook de vampierjager, X-Men’s Magik (!) en Runaways’ Nico Minoru, evenals de Robbie Reyes-versie van Ghost Rider. Zoals je kunt zien in deze teaser-trailer, speelt Doctor Strange ook een belangrijke rol.

En het vrouwelijke personage die jullie zien op de poster met de Deadpool-achtige dubbele katana’s is niemand minder dan … jezelf! Je creëert je eigen aanpasbare held genaamd de Hunter (m/v), met toegang tot 40 verschillende superkrachten. Maar het meest opmerkelijke aan de opkomende Midnight Suns is dat het zijn inspiratie zou hebben gehaald uit een korte serie in het begin van de jaren 90, met een nog grotere groep helden, waaronder Doctor Strange en zijn partner Wong, Blade, Morbius de levende vampier, twee Ghost Riders, Werewolf by Night en minder bekende personages, die oorlog voerde tegen een demonische invasie geleid door de gevallen engel en Satans ex-vrouw Lilith. Je zult merken dat alle genoemde helden magisch en/of monsterlijk van aard zijn, en daarom waren ze het meest geschikt om de mystieke dreiging aan te gaan. Ik ben in ieder geval onder de indruk.

In de Midnight Suns-trailer kan je al een glimp opvangen van Lilith terwijl de helden vechten tegen tientallen demonen. Ik kan niet wachten tot de game uit is maar op dit ogenblik is er nog geen releasedatum bekend. Op 1 september kan je wel op de officiële site gameplay-beelden bekijken. De zet die Marvel heeft genomen is geniaal en ik hoop dat de uitwerking aan de hoge verwachtingen zal voldoen. Met dit concept zijn we mijlenver verwijderd van dat vorige Avenger game. Opmerkelijk is wel dat er nergens een Spider-Man te bespeuren is en ik vermoed dat Sony hier wel iets mee te maken heeft. Anderzijds heeft Spidy eigenlijk al genoeg games en moet hij hier nu ook niet de show gaan stelen. Persoonlijk heb ik liever Magik als karakter.


*** Marvel’s Midnight Suns – ‘The Awakening’ Trailer ***

2 Comments

 1. johan

  Wat komen er tegenwoordig toch veel trailers uit waarin een matige cover (vaak in een nieuw jasje) te horen is van een bekend nummer.

  Reply
  1. Berten

   Vaak kan er al sneller een trailer worden gemaakt nog voor de score afgewerkt is. Ik heb al trailers gezien met tracks van andere films.

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *