Blade Runner achtige sci-fi thriller Zone 414 met Guy Pearce

Toen ik de trailer voor het eerst zag had ik meteen het gevoel naar een soort Blade Runner spin-off te kijken. In de sci-fi actiethriller Zone 414 (2021) zien we Guy Pearce (Mare of Easttown, Memento) de hoofdrol speelt als privé-detective en hij moet op zoek naar een meisje die is verdwenen. Het is de debuutfilm van Andrew Baird die een carrière heeft gehad in production design en al heel wat kortfilms op zijn naam heeft staan. Dit is zijn eerste grote project.

Korte inhoud: Zone 414 speelt zich af in de nabije toekomst en is een kolonie van ultramoderne humanoïde robots gemaakt door Marlon Veidt (Travis Fimmel), een obsessieve zakenmagnaat. Als zijn opstandige dochter vermist wordt, huurt hij de ruige privédetective David Carmichael (Guy Pearce) in om haar te vinden. David werkt samen met Jane (Matilda Anna Ingrid Lutz), een zeer geavanceerde en zelfbewuste A.I., om de vermiste dochter op te sporen. Het duurt niet lang alvorens ze een misdaad ontdekken die de oorsprongsgeschiedenis van de kolonie waarin ze leven in twijfel trekt.

Naast Pearce, Fimmel en Lutz zien we in de cast van Zone 414 ook Jonathan Aris (Sherlock, Good Omens), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones), Olwen Fouéré (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Colin Salmon (Resident Evil, Krypton) en Antonia Campbell-Hughes (Split). Het script werd geschreven door Brian Edward Hill.

Guy Pearce heeft toch wel al een aantal glasrollen gehad en ik zie hem wel graag opduiken in sci-fi films. Het enige wat ik trouwens spijtig vond is dat ze nooit een sequel hebben gedraaid van Lockout (2012) geschreven en geproduceerd door Luc Besson. Deze film lijkt ook wel leuk ook al hoop ik dat ze niet alles hebben gepikt van Blade Runner. De film zelf zou verschijnen op streaming en in de bioscoop vanaf 3 september 2021.

*** Zone 414 trailer ***

2 Comments

  1. Stef

    Waar zouden ze hun inspiratie gehaald hebben 😀

    Reply
  2. Fabian

    Wel een leuke casting, ben wel benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *