Malignant, nieuwe horror van James Wan met Annabelle Wallis

Regisseur James Wan, de man achter films als Saw (2004), The Conjuring (2013) en Insidious (2010), komt met een gloednieuw kwaad in Malignant (2021), een gloednieuwe R-rated horrorfilm die later dit jaar op HBO Max en in de bioscoop zal verschijnen.

Korte inhoud: Een jonge vrouw, Madison (Annabelle Wallis) genaamd, heeft constant last van nachtmerries. Hierin is ze telkens getuige van gruwelijke moorden. De paniek slaat toe als ze ontdekt dat de moorden ook daadwerkelijk plaatsvinden en zij psychologisch verbonden is met de moordenaar.

Wan bewerkte het verhaal van een scenario van Akela Cooper, gebaseerd op een origineel verhaal van Wan en Ingrid Bisu. Een verhaal die eigenlijk wel wat doet denken aan David Cronenberg’s The Dead Zone (1983) over en man die uit een coma ontwaakt en plots de gave lijkt te hebben om iemands toekomst te zien en bijgevolg ook hun eventuele dood.

De film had in augustus 2020 moeten uitkomen maar uitgesteld tot begin september omwille van Covid-19. Malignant zal gestreamd kunnen worden in 4K UHD, HDR10 en Dolby Vision op ondersteunde apparaten; het zal 31 dagen beschikbaar zijn op HBO Max vanaf de bioscooprelease. De film werd gemaakt door New Line Cinema voor een relatief laag budget en uitgebracht door Warner Bros. Naast de hoofdrolspeelster zijn er nog rollen voor Maddie Hasson en George Young, Jacqueline McKenzie.

James Wan is momenteel bezig met de productie van Aquaman and the Lost Kingdom (2022) nadat hij ook al de eerste Aquaman (2018) had geregisseerd. Benieuwd wat dat zal geven, gezien ik toch niet helemaal verkocht was door de eerste film.

*** Malignant trailer ***

1 Comment

  1. Pak-Man

    Ik hou wel van de trailer, James Wan is op z’n best in horror en actiefilms met voertuigen. Deze zou ik nog wel in de bioscoop willen zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *