Host (2020) ***½ recensie

Host (2020) is misschien wel de eerste geslaagde “Lockdown” film sinds de Covid-crisis. Deze Britse horror is 30 juli 2020 uitgebracht en dus nog maar een paar maand tijdens de pandemie. Het heeft iets Blair Witch achtig gezien het ook low budget is, en met de camera op het gezicht van de personages plakt. En ondanks we al heel wat gelijkaardige zaken hebben gezien met de Paranormal Activity films vind ik deze wel knap gemaakt.

Korte inhoud: Zes vrienden (Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb, Radina Drandova, Caroline Ward en Alan Emrys) huren een medium (Seylan Baxter) in om een seance te houden via Zoom tijdens de lockdown. Een van de meisjes vindt een naam uit om op te roepen, iets wat tegen de regels is, gezien ze nu iets hebben opgeroepen die ze niet kennen. De vrienden krijgen nu te maken met een boze geest die hun huizen binnendringt. Ze realiseren zich dat ze er alles aan moeten doen om de nacht te overleven.

Host duurt iets langer dan 50 minuten maar de eerste 40 minuten zijn bijzonder geloofwaardig. Nadien zijn er wat zaken die er net iets over zijn maar over het algemeen lijkt de gruwel die zich onttrekt echt wel echt, en dat is precies wat je wil hebben. Sommige scares zijn bijzonder efficiënt, andere zijn slecht en werken niet echt en nog andere zijn weliswaar over-the-top maar toch knap in beeld gebracht met de beperkte middelen die voorhanden waren.

De regie was in handen van Rob Savage en werd geschreven door hemzelf met de medewerking van Gemma Hurley en Jed Shepherd. De makers hebben we wat ideetjes hebben opgevangen uit de film Searching (2018), maar het zijn vooral de actrices die bijzonder geloofwaardig zijn. Het maakt de gruwelijk “huiselijk” en dat is pas creepy. Ik had wel gehoopt dat ze de ‘demon-activity’ iets beter hadden gedoseerd want het moment dat mannen uit de lucht vallen, verlies de film wel iets van zijn geloofwaardigheid. En deze film mocht gerust 30 minuten langer zijn met misschien nog een geflipte plotwending naar het einde toe.

Maar overal vind ik het een geslaagd experiment. Ik heb er meer van genoten dan om het even welke Paranormal Activity film. Nadie heb je ook nog een 10 minuten add on die ze misschien beter uit de film hadden geknipt want het had geen echte meerwaarde. Deze film had ik in ieder geval willen zien op een groot doek, maar ik denk dat de beste drager nog een tv-toestel of computerscherm is. Zorg er gewoon voor dat jullie deze film bekijken rond middernacht met een grote kom popcorn. Een zien of jullie het overleven. Host kregen we te zien op via het BIFFF 2021.


Review Host (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 3.5 / 5

rating

*** Fantasy trailer ***

2 Comments

  1. Noa

    Het is goed dat de film niet al te lang duurde. Had de perfecte duurtijd.

    Reply
  2. AlphaSmurf

    Kort maar krachtig, ik hoop nu niet dat ze er 12 vervolgfilms van maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *