Casting voor de opkomende Star Wars: Obi Wan Kenobi serie is bekend

Het moet gezegd worden, de reputatie van Star Wars heeft toch wel wat van een deuk gekregen sinds Disney de teugels heeft overgenomen van Lucasfilm, en dan vooral met Kathleen Kennedy aan het roer die alles meer heeft ontwricht dan opgebouwd. Maar om één of andere bizarre reden blijft ze aan het roer, en is ze nog steeds uitvoerend producent, ook op deze Star Wars: Obi-Wan Kenobi. Dus ik verwacht zeker nog wat drama de komende maanden.

De nieuwe Disney+ zal ons terugbrengen naar een verbroken vriendschap die het Star Wars-universum voor altijd heeft veranderd. En nu de spin-off serie Obi-Wan Kenobi in productie gaat, weten we nu ook officieel wie er zich bij prequelsterren Ewan McGregor en Hayden Christensen zal aansluiten. De serie speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) af, waar Kenobi zijn grootste nederlaag leed, de ondergang van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker. Anakin zou geleidelijk veranderen in de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader.

Obi-Wan zou dan in wezen al tien jaar alleen in het midden van een woestijn hebben geleefd om Anakins zoon te beschermen, dus hij is misschien niet altijd 100% gezond. Hij geeft zichzelf de schuld dat hij Anakins afdaling in het kwaad niet heeft opgemerkt totdat het te laat was en voelt zich schuldig omdat hij hem bijna op Mustafar heeft vermoord. Hij is eenzaam en wil niets liever dan zijn ‘broer’ Anakin terug. Het zou dus goed kunnen dat we opnieuw zo’n “mind conversations” krijgen zoals we al geregeld hebben gezien in de Star Wars saga en een beetje uitgebuit in de laatste films tussen Rey en Kylo.

Joel Edgerton zou de rol spelen van Owen Lars, de stiefbroer van Anakin, die uiteindelijk voor Luke Skywalker zou zorgen samen met zijn vrouw Beru (Bonnie Piesse), nadat Obi Wan hen dat had gevraagd. Daarnaast zien we nog “Homeland” acteur Rupert Friend, “The Queen’s Gambit” actrice Moses Ingram, O’Shea Jackson Jr., Fast & Furious acteur Sung Kang, Simone Kessell, Kumail Nanjiani, Benny Safdie en “Rome” actrice Indira Varma die binnenkort ook te zien zal zijn in Mission: Impossible 7 (2021).

Ik ben ieder geval wel benieuwd hoe ze Vader zullen aanpakken, want in de films is hij toch een imposant figuur. De man in het pak, David Prowse, die onlangs is overleden aan de gevolgen van Covid-19 was 1m98. Hayden Christensen is ook groot met zijn 1m83 maar toch 15cm kleiner. Een tweede zaak waar ik benieuwd voor ben is de toon van de serie en of deze misschien wel beïnvloed zal zijn door die indrukwekkende make-over van het laatste gevecht tussen Vader en Kenobi in Star Wars (1977) door de mannen van FXitinPost. De Kenobi serie zal geregisseerd worden door Deborah Chow die 2 episodes van The Mandalorian heeft gergisseerd, maar verder niet echt iets om naar huis te schrijven, ook al zijn regisseur bij tv-series heel snel vervangbaar.

*** Star Wars SC 38 Reimagined ***

2 Comments

 1. Alex

  Mijn enige zorg met een Kenobi vs Vader-duel, hoe graag ik het ook zou willen zien, is dat ik niet zie hoe of waarom Kenobi Tatooine zou verlaten. Hij laat Luke niet uit het oog, figuurlijk gesproken, en houdt zich schuil om zoveel mogelijk Luke te beschermen. Hij zou de bedreigingen van Maul of Vader niet beantwoorden, of zelfs maar meedoen aan de rebellie terwijl hij Luke bewaakt.

  En als Vader Kenobi op Tatooine vindt, zal Vader letterlijk elke steen op de planeet omverwerpen totdat hij Kenobi vindt.

  Reply
 2. Paul

  Can’t wait, laat deze maar snel komen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *