Horizon Line (2020) **½ Blu-ray recensie

De Spaanse producer Jaume Collet-Serra heeft indruk gemaakt met zijn The Shallows (2016) over een vrouw die ging zwemmen en vast raakte op een boei terwijl een haai zijn zinnen op haar had gezet. Het was een eenvoudige survival thriller die uiteraard gezegd was met de mooie verschijning van Blake Lively. Wel, ze hebben dat concept nu opnieuw willen maken met een knappe actrice en een vliegtuig – inclusief een haai – in Horizon Line (2020). Spijtig genoeg is het resultaat een pak minder angstwekkend in regie van Mikael Marcimain.

Korte inhoud: Sara (Allison Williams) en haar ex Jackson (Alexander Dreymon) zien elkaar na enige tijd terug wanneer ze uitgenodigd worden voor het huwelijk van hun beste vrienden op een tropisch eiland. Wanneer ze als enige passagiers aan boord gaan van een klein vliegtuig, krijgt de piloot (Keith David) plotseling een hartaanval en komen ze terecht in één van de grootste stormen ooit.

Het script is afkomstig van Josh Campbell en Matthew Stuecken, en levert een overwegend ietwat saaie thriller die zelden kan profiteren van het schijnbaar onfeilbare concept. En de wat holle dialogen helpen ook niet meteen de film beter te maken, integendeel. In The Shallows waren er zo goed als geen dialogen en soms is actie beter dan kunstmatig klinkende dialogen. Toch had ik wel het gevoel dat er meer te doen was met het concept dan datgene wat uiteindelijk te zien was. De storm en het gebrek aan kerosine leek allemaal net iets voor de hand en je hoopte misschien op iets onverwachts wat er nooit echt kwam. De film duurt nog geen 90 minuten en dat zegt ook al genoeg over de klaarblijkelijke bloedarmoede.

Qua actie werd alles in beeld gezet door Flavio Martínez Labiano, die ook The Shallows in beeld had gebracht, en in wezen heeft hij voortreffelijk werk geleverd. Indien je een beetje verstand van vliegtuigen hebt weet je wel dat veel zaken nogal fel overgedramatiseerd werden, maar dat is nu eenmaal het aard van het beestje. De piloot is een gezette man van tussen de 80-90kg, en in de scène waarin hij een hartaanval krijgt gaat het vliegtuig met zijn kop recht naar beneden. Toch kan Jackson hem eenvoudig weg met één arm van de stuurknuppel houden. En zo zijn er tal van onlogische situaties, Sara die plots flauw valt of die gaat tanken in mid-air. Het lijkt allemaal geschreven door mensen die nog nooit in een vliegtuig hebben gezeten enkel veel films hebben gezien met vliegtuigen. Maar blijf vooral kijken tot het einde voor een echt wel belachelijke anticlimactische die jullie niet mogen missen.

Horizon Line is ondertussen te bekijken op VOD op ondermeer Proximus Pickx tot en met alsook op DVD en Blu-ray vanaf 17 maart 2021.


Review Horizon Line (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 2.5 / 5

rating

*** Horizon Line trailer ***

2 Comments

  1. Quentin

    Echt slecht en dat einde is gewoon van de pot gerukt.

    Reply
  2. White

    Ik heb erger gezien in het genre. Los van het einde heb ik me niet verveeld. Duurt ook niet zo lang.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *