Seks, drugs en ruimtereizen in Voyagers van Neil Burger

Voyagers (2021) is de volgende film van “Limitless” -regisseur Neil Burger. Het is een science fiction film die niet zozeer op ontdekking gaat in de ruimte, maar eerder in de lusten van seks en drugs. Neil is vooral ook bekend geworden met zijn Divergent films, die een beetje het ongelukkige broertje was van The Hunger Games. Maar de man blijft fims maken en hopelijk wordt deze film beter.

Korte inhoud: Een groep jongeren wordt naar een pas ontdekte planeet gestuurd als onderdeel van een missie om deze te bevolken. De missie gaat volkomen mis wanneer de kapitein van de missie onder verdachte omstandigheden overlijdt. De jongeren beginnen vervolgens een primitieve beschaving gedreven door hun instincten.

De atmosfeer doet me een beetje denken aan The Island (2005) waarin iedereen de regeltjes volgt in een gesloten gemeenschap tot één iemand vragen begint te stellen en het gehele zooitje ontregelt. Dit is hier ook het geval wanneer de jongeren op het schip zich zullen onthouden om een blauwe drankje te drinken met iets van ’emotieremmers’.

Een op zich verstandige zet van de wetenschappers want als mensen jarenlang opgesloten zitten met elkander maar toch op hoog niveau moeten functioneren, is de mentale controle wel iets cruciaals om de primitieve instincten in bedwang te houden. Of dit script van Neil ook een goede film zal afleveren is een andere zaak want eigenlijk weten we allemaal wel hoe dit zich allemaal zal ontrollen. Toch is het een interessante film zeker in het licht van toekomstige ruimte missies. Hoewel, een trip naar Mars duurt 7 tot 8 maanden, dus zoiets zou nog wel controleerbaar kunnen zijn. Toch is in de film sprake van een ruimtereis van 86 jaar dus vermoedelijk naar nog een andere planeet, ook al lijkt Mars momenteel het enige alternatief op de Aarde. De Kepler planeten met een gelijkaardige compositie als de Aarde zijn dan weer 26 miljoen jaar verwijderd van ons. Zelfs mochten we een manier vinden om onze ruimtetuigen op te drijven tot licht-snelheid, zou het nog altijd 500 jaar duren. M.a.w. de nadruk ligt hier niet op de ‘science’ maar wel de ‘fiction’.

Twee bekende koppen, enerzijds Colin Farrell als kapitein van het schip en anderzijds Tye Sheridan (die ik altijd maar verwar met Ansel Elgort) als de astronaut die ontdekt dat er iets vreemd in het drankje zit die ze dagelijks drinken. En dan is er nog Lily-Rose Depp (dochter van Johnny en Vanessa Paradis), Bran Stark uit Game of Thrones Isaac Hempstead Wright, alsook Viveik Kalra, Fionn Whitehead, Archie Renaux, Chanté Adams, Quintessa Swindell en Madison Hu. De film is PG-13 ook al scheelde het niet veel gezien de seksuele kant van het verhaal. De mueziek in de film werd verzorgd door Trevor Gureckis.

Voyagers zou op 9 april 2021 in de States moeten uitkomen en eind mei in Frankrijk. Bij ons is het nog koffiedik kijken gezien het dragen van een masker en het regelmatig wassen van de handen voor ons nog steeds een laste taak is.

*** Voyagers trailer ***2 Comments

  1. Jamie

    Dit is gewoon Lord of the Flies in de ruimte met personages die verondersteld worden late teenagers te zijn die hun seksualiteit ontdekken, opgekuist voor een PG13 versie. Wat een verspilling van tijd.

    Reply
  2. Jelle

    Voorspelbare trailer wel

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *