Alien: Fate of the Nostromo boardgame zal de terreur in huis brengen

In de ruimte kan niemand jouw dobbelstenen horen, zal misschien de nieuwe tagline worden voor het opkomende Alien boardgame (zie pic). Spelers zullen dus binnenkort de terreur van de horror-sci-fi-klassieker uit 1979 zelf kunnen ervaren in huiselijke kring.

Ravensburger brengt dus Alien: Fate of the Nostromo uit, een coöp-tafelspel dat spelers midden in de actie van de Ridley Scott-film uit 1979 plaatst, waarin de crew van de Nostromo wordt geterroriseerd door een dodelijke buitenaards wezen. “Alien: Fate of the Nostromo”, ontworpen door Scott Rogers en ontwikkeld door Steve Warner, stelt spelers in staat om solo te spelen (wat niet zo vaak mogelijk is bij boardgames) of met maximaal 5 personen, als één van de bemanningsleden van de Nostromo. Je kunt ook Science Officer Ash aan het spel toevoegen voor een “echte uitdaging”. En de ware aard van Ash kennen, dat maakt het verhaal – en de gameplay zelf – veel interessanter.

Wat ons betreft is dat naast Het Peaky Blinders bordspel misschien wel het bord die jullie als filmgeeks in huis moeten halen. Op dit ogenblik kunnen we nog geen boardgames weggeven, maar we willen er wel voor zorgen dat jullie al Alien Ready zijn om eraan te beginnen. En zo geven we 3 Alien gifts weg aan 3 winnaars van onze Alien Quiz.

De FilmBlog en MoviTees zullen bij deze 3 mensen gelukkig maken met een Aliens t-shirt, een Alien pet of een Alien beanie. Om in de prijzen te vallen stuur je een mailtje naar filmblog[a]gmail.com met de correcte filmtitels alsook een antwoord op de schiftingsvraag. Vermeld hierbij jullie naam, voornaam, officiële adres, T-shirt maat en laat ons weten of jullie fan van De FilmBlog zijn. Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden.


10% korting met code ‘defilmblog’ van 21/03/2021 tot 21/04/2021

Opgelet! Jullie antwoorden moeten verstuurd worden ten laatste op zondag 21 maart 2021. Jullie eerste email telt. Antwoorden ingestuurd na de deadline, of antwoorden zonder adres of zonder antwoord op de schiftingsvraag, worden niet meer in rekening genomen. Wanneer ik ook maar het minste vermoeden heb van samenwerkende vennootschappen, copy-paste mailtjes of andere oneerlijke praktijken, behoud ik mij het recht voor om de inzendingen te verwijderen. Slechts één email per persoon/familie/adres. Elk correct antwoord levert één punt op. In geval van ex aequo zal de winnaar bepaald worden aan de hand van de schiftingsvraag. De winnaars zullen via email gecontacteerd worden. Voor wie net buiten de prijzen vallen geeft MoviTees 10% korting bij jullie aankoop van 21 maart tot 21 april 2021 met de kortingscode: defilmblog. Succes !

[ Zoek de filmtitels ]


[ Geef een antwoord op de Schiftingsvraag ]

Schiftingsvraag: Hoeveel minuten hebben we aan deze quiz gewerkt?