“Undercover”-prequel serie “Ferry” rond de figuur van Frank Lammers

De fans van de succesvolle “Undercover”-reeks met Tom Waes kunnen hun hart ophalen, want vandaag zijn zowel de teaser trailer als de eerste stills van de Nederlandse Netflix original film Ferry (2021-) gedeeld door Netflix. De film is een prequel op de Undercover-serie en vertelt de backstory van onze favoriete Brabander Frank Lammers alias Ferry Bouman en zijn Danielle (Elise Schaap).


© Netflix

Korte inhoud: Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman (Frank Lammers) werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Daniëlle (Elise Schaap) kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

De serie werd niet geregisseerd door “Undercover”-regisseur Eshref Reybrouck, maar door Cecilia Verheyden, die de laatste 5 episodes van het tweede seizoen van “Undercover” had geregisseerd. Nico Moolenaar en Bart Uytdenhouwen hebben wel opnieuw het script geschreven en in series is dat net iets meer van belang dan wie uiteindelijk de serie regisseert. Een goede serie moet het vooral hebben van goede scenes, dialogen, karakters en plotwendingen.© Netflix

Was “Undercover” een goede serie (het tweede seizoen is nauwelijks het bekijken waard)? Op Vlaams niveau was het een zeer goede serie en dan vooral omwille van de intrigerende figuur van Ferry Bouman, gespeeld door Lammers (en neen, ik heb het niet over zijn acteerwerk, want ik vind dat dit het grootste pijnpunt van de gehele reeks). Hij was de serie en het verbaast mij niks dat er een spin-off/prequel serie is ontstaan. De chemie tussen Tom Waes en Anna Drijver was onbestaand en van geen kanten geloofwaardig, en hun slechte acteerwerk maakte dit alles niet veel beter. Zei ik slecht? Ik bedoel ROTSLECHT. Daarentegen zat de sfeer wel goed, dankzij de niet onaardige fotografie en had je wel een aantal spannende scènes, ook al werd er heel wat gepikt uit de film The Infiltrator (2016), zoals die gehele bruiloft sequentie in de laatste aflevering van het eerste seizoen is gewoon een copy-paste rip off. Maar ze komen er mee weg gezien niemand The Infiltrator met Bryan Cranston heeft gezien. Het was dan ook niet zo’n bijzonder goede film. Maar ik kijk hoe dan ook wel uit naar de nieuwe serie, omdat ze het beste hebben bewaard uit de “Undercover” serie en hebben nu hopelijk geleerd uit hun voorgaande fouten.

In de serie zien we naast bovenvermelde acteurs ook nog Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Huub Stapel, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn. De productie is nog steeds in handen van De Mensen met Nico Moolenaar, Pieter van Huyck en Ivy Vanhaecke als producenten.

*** “Ferry” trailer ***

2 Comments

  1. Mitch

    Het is onderhoudend en is wat mij betreft een beetje van hetzelfde niveau als andere Vlaamse misdaad-series van de afgelopen jaren. Acteerwerk was inderdaad niet om over naar huis te schrijven maar het keek allemaal wel goed weg. Laat die Ferry maar komen.

    Reply
  2. Ruben

    Ik heb 3 afleveringen gezien van het eerste seizoen en 2 afleveringen van het tweede, en tja, het is wat het is. Ik vond Tom Waes wel goed, ook al speelt hij eigenlijk zichzelf grotendeels, net als in Familie De Pauw.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *