Regisseur Brett Ratner is terug met Milli Vanilli biopic

Sommige regisseurs hebben de #MeToo stoelendans overleefd en één daarvan is Brett Ratner (zie foto), nadat zomaar eventjes 6 vrouwen hem hadden beschuldigd hadden van seksueel misbruik. Eén daarvan is actrice en model Natasha Henstridge die hij zou hebben gedwongen tot orale seks terwijl hij masturberend de deur blokkeerde zodat ze de kamer niet kon verlaten. Uiteindelijk zou ze zijn bezweken daar de fysieke kracht. Ratner was toen ook de up and coming regisseur die met succes van de videoclip wereld de transitie maakte naar Hollywood met films als Rush Hour 1, 2 & 3 en Red Dragon. Louis C.K. werd verbannen omdat hij zou gevraagd hebben aan twee vrouwen of hij even in de zetel mocht masturberen, wat de vrouwen toen eigenlijk wel grappig vonden. Zo zie je dat er vaak met twee maten en twee gewichten wordt geoordeeld en veroordeeld.Milli Vanilli met Grammy president Mike Greene – foto door Alan Light

Nadat Natasha met haar verhaal naar boven is gekomen hebben 5 andere vrouwen ook hun boekje geopend over het seksueel ongepast gedrag van de filmmaker op filmsets en in private woningen. Actrice Olivia Munn heeft tevens het verhaal verteld dat ze als piepjonge actrice de lunch moest brengen in Ratner’s trailer en dat deze voor haar ogen aan het masturberen was met een garnalen-cocktail in de andere hand, tot hij klaar kwam. In zijn verdediging zei hij dat hij toen seks had met Munn, woorden die hij later zou intrekken. Munn zelf vind het schandalig dat Ratner beweerde intiem met haar te zijn. Munn zelf heeft toen beslist ook nooit meer met de man samen te werken. Maar al die zaken zijn – zoals oneindig veel zaken van seksueel misbruik – heel moeilijk te bewijzen gezien het zich afspeelt tussen twee mensen in een besloten ruimte. Na het garnalen-cocktail incident heeft Munn een advocaat gecontacteerd maar hij heeft haar ontraden om iets te beginnen tegen een machtige regisseur indien ze nog een carrière wou hebben in Hollywood.


Olivia Munn in The Newsroom – foto door Melissa Moseley © HBO

Ratner was ook goed bevriend met de nu overleden Paramount Pictures producer Robert Evans, die zelf beschuldigd werd door meer dan 300 vrouwen van seksueel misbruik, en met Roman Polanski die beschuldig werd van seksueel misbruik met een minderjarige, dus dat is het wereldje waarin die mannen vertoefden. De catch phrase van Rather was “Don’t you want to go into a bathroom with me?” Indien het meisje “nee” zei antwoorde hij met “Don’t you want to be famous?” Flirten is voor zover ik weet nog steeds toegelaten, zelfs op de werkvloer, tot op een zeker punt dat de vrouw of man aangeeft hiermee niet gediend te zijn. Maar Ratner zou het soort kerel zijn die maar van geen ophouden wist als we actrices Jorina King en Eri Sasaki mogen geloven.

Maar Millennium Media heeft nu blijkbaar de hand uitgestoken naar Ratner’s RatPac Entertainment om de Milli Vanilli biopic vorm te geven, en dat zou de eerste film zijn die de filmmaker zou regisseren sinds Hercules (2014). Het Duits-Franse R & B-duo Milli Vanilli had groot succes in de late jaren 80 en vroege jaren 90, voordat een lipsync-schandaal hun carrières opblies en bandlid Rob Pilatus uiteindelijk stierf op 32-jarige leeftijd. Hij werd dood aangetroffen door een overdosis alcohol en voorgeschreven medicijnen in een hotelkamer in Friedrichsdorf, nabij Frankfurt. Zijn dood werd als een ongeluk beschouwd. Hun laatste album werd nooit uitgebracht.

2 Comments

  1. Stef

    Ik had hier nnog niet eerder van gehoord maar ik wil wel deze film zien, wie het uiteindelijk ook moge maken.

    Reply
  2. jerre

    Eigenlijk een vrij crappy regisseur als je het mij vraagt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *