Anthology film Phobias graaft in onze diepste angsten

Phobias (2021), een aanstaande anthologie horrorfilm teert op de ergste angsten van vijf overheidspatiënten. Na een lange periode buiten de schijnwerpers te hebben gestaan, heeft de kunst van anthologie-horror het afgelopen decennium een grote heropleving gekend. Shows als “Black Mirror”, “Channel Zero” (2016-2018) en Creepshow (2019) hebben al veel succes gekend met hun horrorbloemlezingen.

Deze Phobias is van onafhankelijke oorsprong, aangezien het erop lijkt dat grote Hollywood-studio’s nog steeds terughoudend zijn om horror-anthologiefilms te maken voor brede bioscooprelease, en al zeker in Covid-tijden. En eigenlijk zijn deze “hapklare-horrorprenten” misschien wel ideaan materiaal om uit te brengen in deze streamingtijden. Ze kosten weinig geld en je kan ze zien tussen de soep en de patatten en zijn heel licht verteerbaar.

Met vijf regisseurs (Camilla Belle, Maritte Lee Go, Joe Sill, Jess Varley, Chris von Hoffmann) en zes gecrediteerde schrijvers probeert Phobias de angstreactie in zowel de personages als de kijkers te activeren, door terreurverhalen te verzinnen die hopelijk nachtmerries waardig zijn. In de cast zien we ondermeer Alexis Knapp (Pitch Perfect), Charlotte McKinney (Baywatch, Fantasy Island), Lauren Miller Rogen, Leonardo Nam, Martina García en Hana Mae Lee (Pitch Perfect).

Het concept van Phobias is vrij simpel, er worden vijf zeer fobische patiënten in een testfaciliteit van de overheid onderworpen aan behandelingen door een gekke dokter die van hun toestand een wapen wil maken. Omdat de film vijf verhalen bevat, krijgt elke patiënt zijn eigen segment. Het geheel duurt ongeveer 85 minuten wat ongeveer neerkomt op 15min per segment, wat de tijd van een kortfilm is. Op dit ogenblik is er nog geen Belgische release maar van zodra er releasedata bekend zijn gaan we deze post aanpassen.

*** Phobias trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    Dit wordt dus downloaden als we deze willen zien …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *