Site icon De FilmBlog

The Mandalorian en Lovecraft Country nemen het op tegen The Crown

De genomineerden voor de Golden Globe-award zijn gisteren bekendgemaakt, en hoewel het een vrij rustig jaar is geweest voor entertainment in het algemeen, zijn er toch nog een paar keuzes die uw interesse zouden moeten wekken, vooral omdat Baby Yoda en Cthulhu eindelijk de Hollywood-erkenning hebben gekregen die ze verdienen.

“The Mandalorian”, zowat het enige Star Wars-product dat universeel door zijn verdeeldheid zaaiende fans wordt erkend als iets bijzonders, is genomineerd voor de beste televisiedramaserie, net als de bewerking van HBO van Mark Ruff’s horror-drama-periodestuk, “Lovecraft Country” door Misha Green. Werden ze nu genomineerd om dat de competitie iets magerder uitviel omwille van de pandemie of zijn ze effectief tot inzicht gekomen van de kwaliteit van de serie, ik laat dit even in het midden. Feit is, het zijn twee series die echt wel een trouwe fanbase hebben ontwikkeld en heel wat risico’s hebben genomen.


Qua film is de uitstekende tijdlus-komedie Palm Springs genomineerd voor Beste Komedie / Muziekfilm. Het was een film die ook al opdook in onze Top 10 Beste Films van 2020. Het bizarre is het gegeven dat Andy Samberg voor deze film werd genomineerd voor Beste Acteur terwijl de actrice Cristin Milioti geen nominatie kreeg, ook al had zijn uiteindelijk een grotere hoofdrol in de film.

Een film die wel degelijk kon genieten van een gebrek aan concurrentie was de absolute schijtfilm The Midnight Sky, van en met George Clooney, maar deze prent kreeg enkel een nominatie voor Beste Muziek. En terecht! Ook Nolans tijd-spielerei film Tenet is enkel genomineerd voor zijn muziekscore. Wij waren toch onder de indruk, ook al hadden we misschien iets meer verwacht. Qua Beste Animatiefilms lijkt Soul (2020) de beste kaarten te hebben, tegenover The Croods 2, Onward, Over the Moon en Wolfwalkers.

Ik ben er vrij zeker van dat “The Mandalorian” en “Lovecraft Country” geen favorieten zullen zijn om te winnen, aangezien ze het opnemen tegen de superieure dramareeks “The Crown”, die oneindig veel meer buzz heeft gehad, terwijl historische drama’s (die geen monsters bevatten) altijd Hollywood-favorieten zijn geweest. Wij zijn grote fans van zowel “The Mandalorian” en “Lovecraft Country” maar beseffen ook wel dat “The Crown” zijn mogelijke winst niet gestolen zou hebben. Het is op zoveel vlakken een bijzonder knappe serie, en dat met voornamelijk dialoogscènes tussen mensen. De vertolkingen zijn wederom uitmuntend, de fotografie bijzonder gracieus en vlot, de muziek is van Hans Zimmer dus ik moet er geen tekening bij maken dat deze prent met zijn 4de seizoen alweer een sterke indruk zal achterlaten op komende award-festivals.

Als Gillian Anderson nu niet haar tweede Golden Globe wint voor Beste Actrice in een TV-serie Bijrol als Margaret Thatcher, dan weet ik het ook niet meer. Het was een transformatie die wat mij betreft nog beter was dan deze van Gary Oldman als Winston Churchill in Darkest Hour (2017). En ik zwijg nog over de tragische vertolking van Emma Corrin, die verreweg de meest bekwame en realistische weergave is van Diana ooit. Zelfs Josh O’Connor speelt het voortreffelijk als Charles, die met deze serie de meest gehate prins in de wereld zal worden, net achter Prins Andrew die sinds de dood van Jeffrey Epstein niet meer naar zijn eiland met minderjarige vrouwen vliegen en nu een leger advocaten heeft opgetrommeld als menselijk schild tussen hem en justitie. “The Crown” is nog maar 4 seizoenen ver, en geniaal hoe het nu is, moet het beste nog komen. Hieronder vinden jullie de volledige lijst met de genomineerden. De Globes worden uitgereikt op zondag 28 februari 2021.

*** Lovecraft Country trailer ***

Best Television Series, Musical, or Comedy

Best Performance by an Actor in a Television Series, Drama

Best Performance by an Actress in a Television Series, Drama

Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Musical, or Comedy

Best Performance by an Actor in a Television Series, Musical, or Comedy

Best Performance by an Actor in a Motion Picture, Musical, or Comedy

Best Performance by an Actor in a Motion Picture, Drama

Best Performance by an Actress in a Limited Series or Motion Picture Made for Television

Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Drama

Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture

Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture

Best Director, Motion Picture

Best Motion Picture, Drama

Best Television Series, Drama

Best Motion Picture, Musical or Comedy

Best Original Score, Motion Picture

Best Original Song, Motion Picture

Best Motion Picture, Foreign Language

Best Motion Picture, Animated

Best Screenplay, Motion Picture

Best Television Limited Series or Motion Picture Made for Television

Best Performance by an Actor in a Limited Series or Motion Picture Made for Television

Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Limited Series, or Motion Picture Made for Television

Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Limited Series, or Motion Picture Made for Television

Cecil B. deMille Award

Carol Burnett Award

Exit mobile version