Netflix wil dit rampjaar doorspoelen met Death to 2020

Netflix lanceert vandaag de trailer van de Netflix Original comedy special Death to 2020 (2020), van de makers van “Black Mirror” over het jaar dat we het liefst zo snel mogelijk willen vergeten.

Producer, auteur en regisseur Charlie Brooker, bekend van de “Black Mirror” serie, vertelt ons over het project: “Degenen die mij alleen via ‘Black Mirror’ kennen, realiseren zich misschien niet dat wanneer ik geen speculatieve sci-fi schrijf over mensen die fronsend naar smartphones kijken, ik jarenlang komedieshows heb gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, waaronder veel actuele comedyspecials. Death to 2020 voelt als de botsing van verschillende verhalen. De benadering hiervoor is heel anders dan de meeste actuele komedies die ik in het verleden heb gedaan. Ik presenteer het niet op het scherm – een verademing voor iedereen die in 4K kijkt – en het is meer ‘karakter-gedreven’. In het eenzaamste jaar ooit werkte ik (op afstand) met schrijvers en teamleden van mijn vorige komedies, en zoveel gruwelijk getalenteerde mensen die nieuw voor me waren.”

“Death to 2020 bevat fictieve personages die echte gebeurtenissen bespreken in een bombastische mockumentary, maar een stuk gekker dan dat het nu klinkt. Het voelde als een geschikt formaat voor Netflix, dat bekend staat om zijn high-end documentaires, maar ook als een goede gelegenheid om een ​​ander soort komediespecial te maken die het jaar frontaal behandelt en tegelijkertijd een aantal briljante artiesten laat zien. Ik hou niet van het woord ‘satire’, maar er zijn er een aantal, naast een handvol boze grappen en enkele gekke grappen. En hopelijk vinden kijkers minstens één grap die ze leuk vinden – want laten we eerlijk zijn, in 2020 is elke lach die je kunt uitzenden, hoe vluchtig ook, een kleine maar kostbare overwinning.”

2020, een jaar vol shit dat zelfs de makers van “Black Mirror” dit niet konden verzinnen… Maar dat betekent niet dat ze er niets aan toe te voegen hebben. Death to 2020 is een comedy special over het vreselijke jaar dat was – en misschien nog steeds is. In deze documentaire-achtige special worden de verhalen van 2020 verteld door ‘s werelds meest (fictieve) gerenommeerde stemmen in combinatie met archiefbeelden van de afgelopen 12 maanden.

De cast bestaat onder meer uit Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Samson Kayo, Lisa Kudrow, Diane Morgan, Leslie Jones, Cristin Milioti, Joe Keery en Laurence Fishburne. Death to 2020 is een verfrissende komedie die je nooit zult vergeten, over het jaar dat je eigenlijk echt, echt niet wilt herinneren.

Death to 2020 is gemaakt door Charlie Brooker en Annabel Jones, die tevens verbonden zijn als uitvoerende producenten. Het comedy event is geproduceerd door Alison Marlow. Al Campbell en Alice Mathias hebben deze special geregisseerd en Brooker heeft de special samen geschreven met Tom Baker, Kemah Bob, Ken Bordell, Munya Chawawa, Constance Cheng, Alan Connor, Erika Ehler, Charlie George, Eli Goldstone, Mollie Goodfellow, Jason Hazeley, Angelo Irving, Kae Kurd, Ali Marlow, Thanyia Moore, Joel Morris en Michael Odewale. Deze mockumentary komt op Netflix uit op 27 december 2020.

*** Death to 2020 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *