The Lego Movie 2: The Second Part (2019) *** Blu-ray recensie

Zij die hebben genoten van de eerste The Lego Movie (2014) zullen zonder twijfel ook wel genieten van de sequel, ook al werd deze animatiefilm niet geregisseerd door Christopher Miller & Phil Lord, en dat voel je wel. De regisseur van The Lego Movie 2: The Second Part (2019) is Mike Mitchell (Trolls), weliswaar gebaseerd op een script van Miller en Lord.

Korte inhoud: The Lego Movie 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego-universum te herstellen, zal Emmet (Chris Pratt), Lucy (Elizabeth Banks), Batman (Will Arnett) en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwer-vaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.

Er zijn heel wat meer Lego films dan deze twee. Er zijn Star Wars lego films tot Ninja Lego films. Maar deze twee zijn wel de betere versies, ook al heb ik goed moeten lachen met de The Lego Batman Movie (2017). Deze sequel is goed maar er zit ook wat slijt op de franchise. Elk van die films probeert nieuwe werelden te ontdekken, maar het is altijd wel een stukje minder knap de vorige film. Het begint allemaal een pak minder organisch aan te voelen. Ja, er is een leuk stukje over relaties tussen broers en zussen, maar over het algemeen komt het menselijke element deze keer een beetje raar naar voren en roept het een aantal bizarre vragen op.

De grootste teleurstelling aan deze sequel is echter de komedie, … in die zin dat het gewoon niet grappig genoeg is. De eerste Lego-film was ronduit hilarisch. Met deze film kan je hooguit glimlachen. Er waren 2 of 3 fatsoenlijke mopjes, maar voor het grootste deel zat ik ietwat verveeld te kijken. Misschien had dit ook wel te maken met de hoge verwachtingen. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds charmant en de animatie is nog steeds prachtig. De personages zijn allemaal sympathiek, nieuw en oud, en kinderen zullen er zeker van houden. Het is jammer dat het een stapje lager is in vergelijking met de vorige film, maar met de lat zo hoog gelegd, is zelfs een stap naar beneden nog steeds een behoorlijke prestatie. De film is zeker het bekijken waard.

*** The Lego Movie 2: The Second Part trailer ***


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *