Killing Eve Seizoen 3 (2020) **** DVD Recensie

Wie had er ooit kunnen denken dat een serie waarin twee vrouwen elkaar achterna zitten doorheen heel Europa zo’n succes zou worden? Want eigenlijk gebeurt er in “Killing Eve” (2018-2020) niet veel meer dan dat: geheim agente Eve Polastri die een kat- en muisspelletje speelt met seriemoordenaar Villanelle. Of is het andersom? Wat deze serie bedacht door Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”) zo goed maakt, is de gortdroge Britse humor, de uitgekiende scenario’s en het fantastische acteerwerk van de cast. Ook in dit derde seizoen waarin Waller-Bridge enkel nog optreedt als uitvoerend producent, verveel je je nooit en wordt er heerlijk gestrooid met rake oneliners.

Korte inhoud: Na de gebeurtenissen aan het einde van het tweede seizoen zijn de personages zes maanden later bezig hun leven weer de rails te krijgen. Eve Polastri (Sandra Oh) heeft haar baan als geheim agent bij MI6 opgezegd en werkt nu in de keuken van een Oosters restaurant. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en wanneer haar ex-baas Carolyn Martens (Fiona Shaw) voor de deur staat met het nieuws dat Villanelle (Jodie Comer) is opgedoken in Barcelona, is Eves interesse snel gewekt.

Villanelle zelf leeft na de gebeurtenissen in de finale van het tweede seizoen in de veronderstelling dat Eve dood is. Ze probeert zichzelf ook wijs te maken dat ze Eve vergeten is en verder is gegaan met haar leven. Onder de vleugels van haar nieuwe mentor Dasha (Harriet Walter) wil Villanelle opklimmen tot de hoogste regionen van de geheime misdaadorganisatie The Twelve. Maar wanneer ze hoort dat Eve nog leeft, zit ze heel snel op een vliegtuig richting Londen.

Na Phoebe Waller-Bridge in het eerste seizoen en Emerald Fennell in het tweede seizoen, is Suzanne Heathcote de voornaamste scenariste in het derde seizoen. Waar het tweede seizoen als een kanonsbal startte, neemt Heathcote meer de tijd om het seizoen op te bouwen. De meeste personages likken aan het begin van het derde seizoen nog steeds hun wonden na seizoen twee en staan op een kantelpunt in hun leven. Carolyn moet het gaan uitleggen bij haar bazen, Kenny (Sean Delaney) is onderzoeksjournalist geworden en ook Konstantin (Kim Bodnia) probeert terug te keren naar een ietwat normaal leven.

Ook Eve Polastri probeert dit, maar haar huwelijk met Niko (Owen McDonnell) bevond zich al in troebel water en wanneer haar man terug naar Polen gaat, lijkt haar huwelijk definitief over. In dit derde seizoen krijgen de nevenpersonages meer ruimte en achtergrond waardoor de twee hoofdpersonages meer worden gekaderd. Ook Villanelle gaat halverwege het derde seizoen haar roots in Rusland opzoeken wat resulteert in enkele afleveringen waarin het tempo iets trager ligt, maar die het personage Villanelle meer context geven.


© Universal Pictures

De grootste troef van “Killing Eve” blijft ook in het derde seizoen de vertolking van Jodie Comer. Zij is als psychopaat Villanelle een waar genot om naar te kijken en haar mimiek is gewoon heerlijk. Het moet ook een droom zijn als actrice om je tanden te mogen zetten in zo’n heerlijk over-the-toppersonage dat zich uitdost in de meest exuberante outfits maar tegelijkertijd het geduld heeft van een klein kind. Een kind dat het op een moorden zet als het haar zin niet krijgt.

Het eerste seizoen van “Killing Eve” was een schot in de roos en de term ‘guilty pleasure’ leek wel uitgevonden voor de serie. Dat het niet simpel is om de aandacht van de kijker drie seizoenen lang vast te houden met als premisse een kat- en muisspelletje en would-be romance tussen een agente en seriemoordenaar, bewijzen het tweede en derde seizoen die net dat tikkeltje minder zijn dan het eerste seizoen.

Maar niet getreurd, want net dat tikkeltje minder, is nog steeds een serie die zich moeiteloos staande houdt tussen het merendeel van de huidige televisiereeksen. “Killing Eve” blijft ook in het derde seizoen onweerstaanbaar entertainend, en hoewel de scherpte van het eerste seizoen niet meer gehaald wordt, zit het derde seizoen toch vol verrassende plotwendingen, schokkende sterfgevallen, morbide humor en feilloze vertolkingen. Op naar seizoen 4!

De DVD met daarop de acht afleveringen van seizoen 3 is verkrijgbaar vanaf . Op de schijfjes vind je enkele korte filmpjes achter de schermen terug, alsook enkele korte interviews met cast en crew.


Review Killing Eve Seizoen 3 (2018-)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating


*** Killing Eve Seizoen 3 trailer ***

1 Comment

  1. Jelle

    Ik vond de eerste 2 seizoenen leuk, maar niet seizoen 3. Het leek gewoon weer hetzelfde en werd een beetje dom.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *