In a Valley of Violence op Netflix met Ethan Hawke en John Travolta

Er zijn weinig mensen die deze western hebben gezien, maar vandaag brengt Netflix In a Valley of Violence (2016) uit, een film met Ethan Hawke en John Travolta in de hoofdrollen. De film werd geschreven en geregisseerd door Ti West (The Innkeepers, Cabin Fever 2: Spring Fever). Dit is ook een Jason Blum productie via zijn productiehuis Blumhouse Productions, die samen met A24, een toonaangevend productiehuis is geworden in Hollywood.

Korte inhoud: Paul (Ethan Hawke) heeft niets meer te verliezen nadat zijn beste vriend is vermoord door een aantal criminelen. Hij zweert wraak en trekt een stadje in om de moordenaars achterna te gaan. Hiermee brengt hij echter de nodige problemen in de levens van twee gezusters die het plaatselijke hotel runnen. Paul dreigt ook de clashen met de Marshall (John Travolta) die zijn kreupele maar vijandige zoon, Gilly (James Ransone), probeert te beschermen tegen Pauls wraak. Niet zozeer omdat Gilly en de misdadigers die door de Marshal in dienst zijn, rovers zijn of zelfs lui, maar omdat ze Pauls altijd zo schattige hond Abby hebben vermoord.

De film werd opgenomen net na de western The Magnificent Seven (2016) waarin Ethan Hawke ook al een belangrijke rol in had. Deze film lijkt iets weg te hebben van High Plains Drifter (1973) van en met Clint Eastwood. Je zou zelfs kunnen denken dat het een halve remake is. De openingstitels zijn trouwens een duidelijke knipoog naar de Man With No Name-trilogie met Clint Eastwood in de hoofdrol. Maar het is geen revenge-film met de flair van een John Wick film.

Deze indiefilm verdient meer aandacht en een publiek dat hij misschien nooit heeft gekregen. Travolta herinnert iedereen eraan dat hij zijn mannetje kan staan en verdient nog een terugkeer naar het grote scherm, en het is tevens ook leuk om Taissa Farmiga en Karen Gillan aan het werk te zien, en laten we niet vergeten de alom getalenteerde Burn Gorman die hier de rol van een priester speelt. Ik ben gewoon geen al te grote fan van de regisseur. De trailer schommelt een beetje tussen klassieke spaghettiwestern, vreemde komedie en overspeeld drama. De momenten van drama zullen waarschijnlijk een beetje te serieus overkomen voor zijn eigen goed, en de comedie van een eerder hit-and-mis kwaliteit. Maar ik moet nog een eerste prent zien van Ti West die ‘evenwichtig’ aanvoelt. Maar het zal wel geen slechte film zijn.

*** In a Valley of Violence trailer ***


6 Comments

 1. Daan

  Spijtig van de soms zwakke humor maar absoluut geen slecht filmpje.

  Reply
 2. twins Andnixanders

  Ik heb de film ook gezien, en vond hem geslaagd! Ethan mag nog zo’n rollen doen wat mij betreft.

  Reply
 3. Vince

  Een wat onevenwichtige film maar Ethan Hunt maakt zelden slechte dingen. John Travolta daarentegen…

  Reply
 4. David

  Geen verkeerde film inderdaad.

  Reply
 5. PJ

  Gisteren gezien, vond dat het nog meeviel. Had er dan ook niet veel van verwacht.

  Reply
 6. Bramstoker

  Ik hou wel van westerns, maar dit is een zware tegenvaller. Buiten Ethan Hawke, vond ik het acteerwerk erg zwak. De gehele setting lijkt ook minder goed te werken al deze uit Pale Rider, in die zin dat het hier allemaal heel onwaarschijnlijk overkomt, slechts een handvol mensen wonen in dat dorpje, je kan je afvragen wat het nut is van een sheriff. Muziek vielt tegen, camerawerk is smaakloos, het is gewoon niet goed.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *