Eerste teaser trailer van The Batman met Robert Pattinson

En na de poster hebben we nu ook een eerste teaser trailer van de opkomende The Batman (2021) van Matt Reeves met Robert Pattinson. Het is één van de meest verwachte DC-films van de laatste jaren, meer dan Suicide Squad 2. Vandaag gaf de regisseur een eerste blik op de nieuwe Batman reboot, ook al heeft COVID-19 de opnames stil gelegd en is er maar 25% gedraaid. Maar het wordt dus een sombere superheldenfilm.

En ook al zit deze prent nog volop in productie hebben ze al een bijna 3 minuten lange teaser! Ja er zijn veel trage shots maar zelfs dan nog krijgen we echt wel al een idee van wat de film zal zijn. Je zou denken dat ze op de draaiplanning eerst alle scènes hebben gezet die in de trailer zou komen.

Zoals altijd in Gotham City heerst de misdaad en probeert één of andere duistere kracht Batman te bereiken. Het verhaal speelt zich ongeveer twee jaar na de carrière van Bruce Wayne als Batman af, een periode waarin hij nog maar een gemaskerde burgerwacht is. Reeves benadrukte dat Batman nog geen Batman is, en dat er mensen zijn “die eerlijk gezegd bang voor hem zijn“.

De trailer introduceert ook een aantal hoofdpersonages, waaronder de nieuwe James Gordon gespeeld door Jeffrey Wright, Catwoman gespeeld door Zoe Kravitz en Alfred wordt gespeeld door Andy Serkis. Reeves benadrukte dat veel van deze personages nog steeds hun missie moeten zoeken; Selina Kyle is bijvoorbeeld nog geen Catwoman. Zowel The Riddler (Paul Dano) als The Penguin (Colin Farrell) zijn ook vroeg in hun eigen criminele carrière.

Het meest schokkende deel van de trailer is ongetwijfeld niet de delen met Batman, maar wel met Bruce Wayne. Bruce is ook niet de playboy die we zouden verwachten en trekt meer op een soort The Crow/Daredevil figuur. Hij is een beetje onverzorgd met een gotisch sfeertje rondom hem. En het werkt want na het zien van deze teaser wil je meer zien. Het is geen origin story maar voelt wel als een film die bij de roots begint.

De film zou oorspronkelijk op 21 juni 2021 uitkomen, maar vanwege de pandemie die de productie en de releases van andere films dit jaar beïnvloedt, werd The Batman gepusht naar 1 oktober 2021. De vertraging is pijnlijk voor elke Batman-fan, maar gebaseerd op de beelden die we tot nu toe hebben gezien en die tijdens de maand Halloween zijn vrijgegeven, ga ik vanaf nu beginnen aftellen.

*** The Batman trailer ***

7 Comments

 1. Cheriff

  Een grimmige Batman … again. Op dit punt hadden ze net zo goed de Adam West Batman kunnen doen en een film in die stijl maken. En niet zozeer op de manier hie Joel Schumacher het deed, ik bedoel eigenlijk een film maken in exact dezelfde stijl als de Batman tv-show uit de jaren 60. Had de moeite geweest om eens een dergelijke versie van het personage gezien, want dit is gewoon herhaling van wat Nolan deed.

  Reply
 2. Daan

  Dat ene shot waar Batman in de kamer staat met al die agenten komt toch wel wat comical over. Had een SNL sketsch kunnen zijn. De shots zijn wat lullig, maar voor de rest zit de sfeer wel goed. Klassiek maar veelbelovend.

  Reply
 3. BloodyMary

  Heeft veel weg van Arkham Origins. En misschien wel Court of Owls als de criminele organisatie.
  En wat betreft de seriemoordenaar met Riddler wordt episch!

  Dit is altijd de richting die ik met het personage wou zien, ook al vonden velen dat je hem niet moest afschilderen als serial killer. Maar dis een nieuwe en plausibele en meer realistische manier. Het is logisch voor het personage. Hij doodt misschien niet voor sadistisch of psycho-seksueel genot zoals andere psychopaten, maar om Batmans aandacht te trekken en hem te slim af te zijn als de obsessieve compulsieve narcist die hij is. Moorden is slechts een middel om een ​​doel te bereiken.

  Toen Rises nog niet uit was en we allemaal zaten te speculeren wat er zou kunnen gebeuren, schreef ik een verhaalidee met Riddler, Catwoman en Penguin dat zich concentreerde op de detectivekant van Batman, en dus ben ik enthousiast met deze weg die deze film heeft ingeslaan. Paul Dano ziet er trouwens buitengewoon griezelig uit.

  Ik hou ook van de sfeer.

  Reply
 4. LegoBamba

  Ik hou van de vechtstijl. Zo agressief en brutaal dat je de hoeveelheid kracht in elke stoot kunt voelen, ook al is hij niet zo groot en somber als Ben Affleck. Ik kan niet wachten om meer geweldige vechtsequenties te zien.

  Reply
 5. Jon

  Dat is 25%! Damn! Maak een trilogie Reeves! Goe bezig 😮

  Reply
 6. Cain

  Battinson doet dat niet verkeerd. En ik die dacht dat Batfleck heftig was. lol.

  Reply
 7. johan

  Foute muziek gekozen voor de trailer. En ook het shot van de emo gothic Pattinson (ik moest ook meteen aan The Crow denken) slaat de plank mis. Laten we hopen dat het toch een goede film wordt.

  Overigens is het raadsel van Riddler al door een paar fans ontcijferd. Google maar eens.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.