Will Smith en Kevin Hart in Planes, Trains and Automobiles remake

Het is ondertussen al 33 jaar geleden sinds de succesvolle theatrale release van John Hughes Planes, Trains & Automobiles (1987), en nu maakt Deadline bekend dat Paramount Pictures officieel bezig is met de ontwikkeling van een reboot van de klassieke roadtrip-komedie uit 1987 met blockbuster-sterren Will Smith en Kevin Hart in de hoofdrollen. Er was eerder al een poging ondernomen met de halve remake of rip-off film Due Date (2010).

Korte inhoud: Een zakenman (Will Smith) wil naar zijn familie voor Thanksgiving. Hij ontmoet een man (Kevin Hart) die zijn taxi voor zijn neus wegkaapt en na hun tweede ontmoeting op het vliegveld laat de man hem niet meer met rust. Door problemen met het weer stranden ze ergens halverwege. Het wordt een zware reis, met vliegtuigen, treinen, auto’s en de eerdergenoemde douche-ringen-verkoper.

De remake wordt geschreven door Aeysha Carr. Naast de hoofdrol zullen Smith en Hart ook fungeren als producers via respectievelijk Westbrook Studios en Hartbeat Productions. De originele film was geschreven en geregisseerd door John Hughes (Ferris Bueller’s Day Off, The Breakfast Club). Komische iconen Steve Martin en wijlen John Candy speelden de hoofdrol als Neal Page en Del Griffith, die gedwongen werden samen te reizen en stapelgenoten te worden om op tijd thuis te zijn voor Thanksgiving nadat hun vluchten plotseling waren geannuleerd. Na de release in 1987 kreeg de film onmiddellijk positieve recensies en is hij tot nu toe een van de beste komische films ooit geworden.

De vraag is wie de film zal maken en welk project er voor Will Smith prioriteit zal krijgen, Bright 2 of Bad Boys 4. Ondertussen moet hij ook nog King Richard (2021), een film over de vader van de zusjes Serena en Venus Williams, afwerken die is stopgezet omwille van Covid-19. En dan is er nog de misdaadfilm The Council (2021) van Peter Landesman (Concussion, Parkland), over een groep van 7 Afro-Amerikaanse criminelen die Harlem in de jaren ’70 controleerden.

1 Comment

  1. Bat-Man

    Het is allemaal remake of sequel wat de klok slaat in Hollywood…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *