Documentaire Robin’s Wish over de laatste dagen van Robin Williams

Er komt een nieuwe documentaire uit over de geweldige acteur Robin Williams, die 6 jaar geleden zijn eigen leven nam op 63 jarige leeftijd, getiteld Robin’s Wish (2020). In de docu krijgen we een beeld van de laatste dagen uit zijn leven en proberen de makers een antwoord te zoeken waarom hij ertoe werd gedreven deze wanhoopsdaad te voltrekken. Williams was een van de grootste acteurs van zijn generatie.

Hij maakte naam met de televisiekomedie “Mork & Mindy” en speelde in films als Good Morning, Vietnam (1987), maar ook Dead Poets Society en de Disney tekenfilm Aladdin, waar hij de stem van de beroemde geest speelde. Enkele van zijn andere iconische films zijn onder meer Mrs. Doubtfire en Good Will Hunting, waarmee hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol won. Later in zijn carrière verdiepte Williams zich in donkerder werk, zoals One Hour Photo en Christopher Nolan’s Insomnia, en bewees echt dat hij alle rollen aan kon.

Gezien de uitgebreide loopbaan, en ook hoe geliefd Williams was bij het publiek, kwam zijn dood als een schok. Op 11 augustus 2014 maakte hij op 63-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Als een beroemdheid overlijdt, is er altijd een periode van speculatie over wat tot de tragische gebeurtenis heeft geleid. Toen werd gemeld dat Williams stierf door verhanging, voegde het een geheel nieuw niveau van verwardheid toe. Hoe kon één van de meest vermakelijke mensen, die iedereen om hem heen vreugde en geluk bracht, zo gekweld zijn?

Robin’s Wish probeert nu de puzzelstukjes in elkaar te steken van wat er zich precies heeft afgespeeld op die laatste dagen. De trailer van Robin’s Wish zet de waarheid achter Williams ‘tragische dood centraal. Een van de directe veronderstellingen was dat zijn geld bijna op was en de stress van het nemen van projecten die hij niet wilde doen, woog op hem. Night at the Museum: Secret of the Tomb-regisseur Shawn Levy wordt getoond in de trailer, wat suggereert dat Williams zich tijdens het filmen een ander persoon voelde. De weduwe van Williams, Susan Schneider Williams, zei dat pas toen ze werd opgeroepen om het rapport van de lijkschouwer te bespreken, het allemaal duidelijk begon te worden: Williams leed aan Lewy body dementie, en dat de acteur aan het lijden was?

Het is hartverscheurend om te denken dat iemand die werd vereerd vanwege zijn vakmanschap en zijn vermogen om mensen aan het lachen te maken, achteruitging en snel zijn zelfgevoel verloor. Desondanks richt de docu zich klaarblijkelijk ook op gelukkige momenten. De film is duidelijk bedoeld om de veelzijdigheid van Williams te laten zien, die synoniem was voor komedie, maar uitblonk in verschillende genres. Ik denk niet dat Robin’s Wish een plezier is om naar te kijken, maar als fan ben je toch nieuwsgierig. Tylor Norwood regisseerde de film, die op 1 september 2020 op VOD uitkomt. Hieronder hebben jullie de trailer.

*** Robin’s Wish trailer ***

1 Comment

  1. Jamie

    Ik mis Robin Williams wel. Een prachtig acteur zowel in komedie rollen als drama’s tot thrillers. Beste film blijft wat mij betreft Good Morning Vietnam.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *