Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

Ben Stiller en Owen Wilson, twee leden van de Frat Pack, hebben opnieuw de lachspieren gebundeld voor een tweede rondleiding in Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009). De film zal geregisseerd worden door Shawn Levy die ook al de eerste Night at the Museum (2006) maakte. De scenaristen van dienst zijn wederom Ben Garat en Thomas Lennon. De verwachtingen zullen hoog gespannen zijn voor deze sequel.

Korte inhoud: De kunstcollectie van The Museum of National History moet worden verscheept naar Washington, omdat het gebouw wordt gerenoveerd. Een aantal beelden wordt echter verkeerd verscheept en komt terecht in het prestigieuze en gigantische Smithsonian-instituut. Beveiliginsbeambte Larry Daley (Ben Stiller) infiltreert in het Smithsonian om de beelden van Jedediah (Owen Wilson) en Octavius (Steve Coogan) te redden, die daar per ongeluk terecht zijn gekomen. Als hij in het onmetelijke gebouw aankomt, blijkt de volledige collectie tot leven te zijn gekomen. En zo krijgt Daley het al snel aan de stok met ondermeer historische figuren als Amelia Earhart (Amy Adams), Ivan de verschrikkelijke (Christopher Guest), Atilla de Hun (Patrick Gallagher) en Al Capone (Jon Bernthal).

Ik ben zelf geen fan van de eerste prent die uiteindelijk een soort heruitvinding was van de zwakke Jumanji (1995) film, ook al met Robin Williams. Ook de critici waren niet laaiend enthousiast over de komedie met de klunzige nachtwaker. Maar deze familiefilm (zoals dat nu eenmaal het lot is van heel wat familiefilms) was een box-office hit. De film had een productiebudget van 110 miljoen dollar, maar bracht zowat 251 miljoen op in de States (575 miljoen wereldwijd). Reden genoeg dus voor een sequel, en zoals bij elke sequel moet alles nóg grootser zijn (productiebudget ligt nu op 150 miljoen) en de grappen breder uitgesmeerd.

Ben Stiller houdt het inmiddels al een tijdje uit aan de top. Of je nu van zijn stijl houdt of niet, studio’s gaan graag met hem in zee omdat hij steevast de nodige bezoekers naar de zalen weet te lokken. De Ben Stiller magie begint voornamelijk te werken als hij zelf de touwtjes in handen heeft als regisseur of als producer (Zoolander, Dodgeball, Starsky & Hutch, Tropic Thunder) beter uit de verf dan films waarin hij uitsluitend als acteur optreedt (Along Came Polly, The Heartbreak Kid). We zullen zien de sequel ontvangen zal worden. Qua acteurs-bezetting werd de prent alles in de strijd. Naast bovenvernoemde acteurs zien we ook nog Ricky Gervais, Ed Helms, Alain Chabat, Hank Azaria, Bill Hader en Jonah Hill. De producenten betaalden meer dan een half miljoen dollar om te mogen filmen in het Smithsonian en om de naam van het kunstinstituut in de titel van de film te mogen gebruiken, dus reken er maar op dat we veel zullen zien van het immense complex. Stiller heeft al onthuld dat er in ieder geval scènes zijn die zich afspelen in The Air and Space Museum en The National Galleries en er mochten veel opnamen worden gemaakt in het museum zelf. Bovendien blijft de actie niet beperkt tot binnen de muren van het museum maar togen we ook naar buiten. De film komt bij ons uit op 20 mei 2009.

*** Night at the Museum: Battle of the Smithsonian trailer ***

***Related Posts***
31/12/2008: Top 10 Most Anticipated Movies of 2009
09/01/2007: Night at the Museum blijft aan de top

3 Comments

  1. Mathias

    de trailer ziet er typisch ben stiller uit. Hoop niet dat ik hiermee de hele film al gezien heb, want ze lieten wel erg veel zien.

    Reply
  2. Olaf

    Mooie reclame voor het museum en ze worden er ook nog eens voor betaald.

    Reply
  3. Murray

    Ik snap niet wie nu een sequel wil zien van een slechte film. Wie zijn die mensen??!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *