Wolverine heeft meerdere eindes

Het zijn vaak de films waar je de hoogste verwachtingen bij hebt die het meest ontgoochelen. Nochtans ziet alles er behoorlijk overtuigend uit voor de spin-off/prequel X-Men Origins: Wolverine (2009).

Korte inhoud: Logan (Hugh Jackman), ook wel bekend als Wolverine, is een mutant met enorme klauwen en de kracht om zichzelf razendsnel te kunnen genezen. Dit verhaal gaat over zijn verleden en gaat in op zijn ontmoeting met William Stryker (Danny Huston), het Weapon X-experiment en zijn relatie met zijn halfbroer Victor Creed (Liev Schreiber), ook wel bekend als de mutant Sabretooth.

Je hoort wel wat kritiek aan de zijlijn, maar je bent nooit zeker of deze kritiek afkomstig zijn van mensen die de afgewerkte film hebben gezien of zij die de illegale niet afgewerkte download hebben beoordeeld. Vooral bij dergelijke comic-adaptaties is de “afwerking” van cruciaal belang. En blijkbaar waren er ook heel wat reshoots. Het zijn de mensen van FilmJunk die met het nieuws komen.

Earlier this week there were reports about a top secret Wolverine reshoot happening on the Fox studio lot, mere days before the movie was scheduled to be released in theatres. Although the purpose was being kept under wraps, it seemed to be related to the leaked workprint and a last minute directive to add new footage to the final cut.

Director Gavin Hood said that Fox had a tradition of hiding “easter eggs” in their films (the hidden scene at the end of X-Men: The Last Stand, for example), and although he didn’t say how many different endings there would be, at least one of them is related to the Deadpool character. Apparently Fox is hoping that fanboys will go see the movie multiple times in order to see each of the different stingers after the credits.

OMG! Denken ze nu werkelijk dat een fanboy meermaals 10 euro zal betalen om de verschillende eindes te zien. Iemand zou zelfs kunnen opperen dat wanneer iemand 10 euro betaald voor een film wel recht heeft op ALLE afwikkelingen – zoals dat het geval was in Lord of the Rings: Return of the King. Ik denk tevens dat de meesten wel iets slimmer zullen zijn en gewoon zullen wachten op de dvd-release – of zelfs (worst case scenario) wachten tot de verschillende eindes ook gelekt worden op het internet. Mocht Wolverine teleurstellen denk ik zelfs niet dat er veel bioscoopbezoekers op hun stoeltje zullen blijven zitten tot de eindcredits zijn afgerold. Het is een beetje wishful thinking van de producers dat ze de geleden schade van de internet-leak zullen kunnen opvangen met die stingers. Ze dienen uiteindelijk ook maar om het publiek warm te maken voor een eventueel vervolg en heeft het niet echt een meerwaarde voor het verhaal. Trouwens heb ik nog geen berichten opgevangen dat er verschillende releases van de film zullen vertoond worden bij ons.

De film komt morgen, 29 april 2009 bij ons in de zalen.

11 Comments

 1. Miiki

  De eerste reviews wijzen op een teleurstelling. Ik ga in ieder geval morgen gaan kijken en zelf oordelen.

  Reply
 2. fabian

  Ik zou me niet enorm druk maken over die eerste negatieve reviews. De film zal wel overeind blijven met Hugh Jackman, die trouwens op z’n eentje de X-Men trilogie overeind hielp.

  Reply
 3. Tha Petrov

  ik kijk er zowieso , naar uit naar deze film.
  en vind persoonlijk ook dat Jackman de X-men franchise op poot hield .
  tja , wat wil je er zijn zo van die acteurs die echt goed bij hun personage passen Jackman —> Wolverine , christian Bale —-> Batman , Robert downey Jr —> Iron Man.
  en dan heb je idd minder goede , maar die ga ik nu niet opsommen anders ben ik morgen nog bezig ;-).

  ik zou zeggen , laat de review maar komen Dave !

  See ya !

  Reply
 4. Mike's Webs

  Gisteren de film gezien in een persvoorstelling (mijn recensie is dus niet gebaseerd op de ‘lek’. En moet tot mijn spijt (grote fan van de X-men films en Wolverine) zeggen dat Wolverine tegenvalt. Maar ga vooral kijken en je eigen mening vormen.
  http://mikeswebs.blogspot.com/2009/04/filmrecensie-x-men-origins-wolverine.html

  Reply
 5. Miem

  heb hem gisteren gezien nachtpremiere of zal ik zeggen nachtmerrie :P, echt te cliche, veel teveel personages die helemaal niets toevoegen aan de film verhaal is ook niet echt boeiend mede mogelijk gemaakt door de scripts die hebben gekregen, de minste van de 4, wat heeft die regiseur er een potje van gemaakt jammer

  Reply
 6. Phoenix

  Het beste van de film is liev schreiber. Hij is schitterend als Sabretooth! Het is me ook opgevallen dat de film niet zo gek veel verschilt van de workprint. Al bij al een degelijke X-Men prequel, maar haalt niet het niveau van een Ironman/Spiderman/Batman/Watchmen.

  Reply
 7. Showan

  Alles wat in de spin-off gebeurt, heeft nog maar weinig te maken met de oorspronkelijke X-Men trilogie in; zoals de ontsnapping uit het Weapon X experiment. Dus als je de trilogie niet kent gaat het niet storend zijn dat er twee films elkander niet overlappen.
  Ik had zelfs niet zoveel problemen met de verschillende personages, dan wel met de regie die iets te weinig inspirerend was.
  7/10

  Reply
 8. Michael

  Liev Schreiber is inderdaad een prima aanwinst, hij heeft aardig wat meer charisma dan zijn voorganger Mane en maakt van Sabretooth een geweldig personage. Jackman was uiteraard ook wel goed, maar dat wisten we wel. Film laat wel veel steken vallen.

  Reply
 9. johan

  Nu had ik van de film niet veel meer dan pocornvermaak verwacht, maar toch vond ik hem nog tegenvallen.

  Als comicliefhebber is het even wennen dat de film chronologisch verloopt: het eerste wat je hoort is de voornaam van Wolverine. Tevens wordt gelijk zijn relatie met Sabretooth bevestigd.

  Ik vind Jackman geen Wolverine. Dat vond ik in de X-men films ook al niet. Dat ligt waarschijnlijk niet zozeer aan de acteur maar meer aan het script/regie. Het karakter mist de juiste toon en is veel te braaf en de vechtscenes zijn zwak en teleurstellend.

  Schreiber als Sabretooth daarintegen slaat de spijker op zijn kop. Dat is in de intro al goed te zien. Alhoewel het uiterlijk van het karakter (kort of gemilimeterd haar) niet overeenkomt met de comic maakt hier niks uit. Er gaat een dreiging van het karakter uit die ik bij Wolverine mis.

  Heeeeel even in de film zag ik de Wolverine uit de comics: het shot als Jackman na de ademantium implementatie uit het bad rijst. Maar als hij uit het complex ontsnapt (met droog haar??) is het alweer voorbij.

  Betreffende alle andere karakters in de film, het lijken wel figuranten. Ze krijgen totaal geen diepte. Gambit was zwakjes en Deadpool om te huilen. De laatste toont geen enkele overeenkomst met de comic.

  Dat de continuiteit van de film niet helemaal juist is boeit me niet zo, maar het script had gewoon veel beter gemoeten.

  Er staan nog tientallen comic verfilmingen in de planning maar het valt mij op dat ze nu al te veel berusten op dezelfde formule qua scripts en verplichte shots: held die op camera afloopt met ontploffing op de achtergrond, held opgejaagd door organisatie waarbij het inzetten van superschurk niet geschuwd wordt, het creëren van de supersoldier, het grapje in de lift, enz, enz. Nu ben ik me ervan bewust dat de comics ook veel overeenkomen. Maar de comics werken de karakters beter uit, hebben ingewikkeldere geschiedenis en verhaallijnen. Bij de films is het verhaaltje en de meeste karakters behoorlijk plat waardoor het toch erg storend kan worden.

  Reply
 10. Dave

  Na films als The Dark Knight en Watchmen is deze Wolverine een schande voor de comic-book adaptaties. Ik ben niet zeker of ik de moeite zal doen om hierover een review te schrijven. Veel goede bedoelingen, een mooie cast, maar het is maar magere kost.

  Reply
 11. Dino

  Wanneer komt die in winkels.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *