Alicia Silverstone in Clueless 2: High School Reunion

De naam van Alicia Silverstone klinkt jullie misschien bekend in de oren maar ze is nooit geen grote actrice geworden. Alicia weigert ook elke vorm van naakt in haar films en doet dus geregeld beroep op een body double als er eens een blote borst of bil in beeld moet komen, en daarmee misloopt ze waarschijnlijk ook heel wat rollen (en niet noodzakelijk rollen waar gratuit naakt in zit – cf. de laatste films met Kate Winslet). Alicia gaat daarentegen wel uit de kleren voor goede doelen, zoals onlangs voor PETA.

Haar enige memorabele vertolking is deze van Cher Horowitz in Clueless (1995) van Amy Heckerling. De film werd zelfs uitgewerkt tot een tv-serie. En nu zit er misschien een sequel aan te komen als we de mensen van M&C mogen geloven.

Alicia Silverstone is to star in a ‘Clueless’ sequel. The 32-year-old actress is reportedly in talks with Amy Heckerling, the director and writer of the film that made her famous 15 years ago.

A source told gossip blogger Perez Hilton: “They were talking about the script they’re working on and how exciting this is for them. It’s been a dream of Alicia’s to bring Cher back to the big screen. Amy is writing it, but Alicia is giving her tons of ideas.”

Een paar verkeerde keuzes hebben Alicia toch een beetje op een zijspoor gezet. Zo had ze de kans om Juliet te spelen in Romeo + Juliet (1996), maar ze vond het maar niks. Spijtig genoeg voor haar ging de nog onbekende Claire Danes met alle faam lopen. De film werd een enorme hit bij de jongeren en over Alicia werd nog nauwelijks gesproken, of het was met hoongelach na haar figurantenrolletje in de Schumacher-Batmanfilm Batman & Robin (1997).

De werktitel van de opkomende sequel zou Clueless: High School Reunion. Het klinkt in ieder geval naar straight-to-dvd materiaal en ik kan me niemand voor de geest halen die hier op zit te wachten. De eerste film was een teenager-film, en deze teenager zijn ondertussen al 14 jaar ouder. Ook Alicia die toe nog maar 18 was, is er ondertussen 33 en als ze al van plan was voor een comeback was dat misschien beter geweest met een film die iets meer maturiteit vertoonde. Maar goed, we zullen zien wat ze ervan bakken.

Update: Het project is van de baan. Naar verluidt heeft Amy Heckerling geen zin in een sequel na de film en de serie.

2 Comments

 1. J-P

  Is er al zoiets niet met Zac Efron? …

  Die eerste Clueless vond ik nog wel te doen. Leuke dialogen en niet zo dwaas als die American Pie toestanden.

  Reply
 2. Murray

  Da Vinci Code 2, Clueless 2, Night at the Museum 2 : WEG ERMEE!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *