Keanu Reeves is terug voor Bill & Ted Face the Music

Naast de schokkende revelatie van Peter Shinkoda op Comic-Con@Home was er ook een tweede trailer van Bill & Ted Face the Music (2020), het vervolg op Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989) en Bill & Ted’s Bogus Journey (1991), die in de States wel iets van een cultstatus heeft. Er is al langer sprake van deze threequel, ook al geloofde de cast er niet meteen in, maar nu Keanu Reeves opnieuw een echte filmster is geworden met de John Wick films heeft dit project plots vrij snel een productiedatum gekregen.

Korte inhoud: Er zijn inmiddels wat jaren verstreken en Bill (Alex Winter) en Ted (Keanu Reeves) zijn beide vaders van middelbare leeftijd. Ze krijgen bezoek van een toekomstreiziger die hun vertelt dat een liedje van hen het universum kan redden. Reden genoeg voor beide heren om in hun tijdreizende telefooncel te stappen en hun rock-‘n-roll-lot te volbrengen.

Het idee van de film kwam opnieuw van Chris Matheson en Ed Solomon, die de twee vorige films hadden geschreven. De regie is deze keer in handen van Dean Parisot (Fun with Dick and Jane, Red 2, Galaxy Quest). “Niemand van ons heeft er echt over nagedacht om op reis te gaan voor een derde avontuur”, zei Winter, tijdens een interview. “Niemand heeft het echt nodig, tenzij het echt geweldig is dat we op de één of andere manier op magische wijze de creativiteit zo goed kunnen vasthouden dat het zijn oorspronkelijke idee behoudt en dus een heel lange weg begint.”

Het basis idee was om twee ietwat domme studenten op te voeren die en hen blootstellen aan historische gebeurtenissen en figuren via een teletijdmachine in de vorm van een telefooncel. Het verhaal werd nog gekker wanneer historische figuren naar onze tijden werden overgebracht. Maar zoveel jaar later hebben we uiteraard niet meer te maken met studenten en de trailer ziet er vreselijk uit, weliswaar met betere visuele effecten. Toch denk ik dat deze film wel zijn publiek zal vinden, van kijkers die de eerste films nog kennen. Ikzelf behoor dus niet dat het doelpubliek en zal hiervoor passen.

In de cast zien we de terugkeer van de Dood, gespeeld door William Sadler, alsook Captain Logan nog steeds gespeeld door Hal Landon Jr.. Bij de nieuwe gezichten zien we Samara Weaving (het nichtje van Hugo Weaving waarmee Keanu nog heeft gewerkt in The Matrix trilogie) en Brigette Lundy-Paine.

“Ik kan niets voelen of plezier hebben zoals werken aan een Bill of Ted film en werken met Alex”, zei Reeves. “Dan bestaat er voor mij niets anders meer. Om samen te werken en aan de ambachtelijke kant ervan te werken en vervolgens deze personages te spelen die Chris en Ed hebben gemaakt … er is geen andere plek waar ik zo kan lachen.” Keanu is duidelijk in zijn element tijdens het interview, maar in de trailer loopt hij er toch wat verloren bij.De threequel duurt 78 minuten en ik denk dat Hammerstone Studios er ook niet al teveel geld tegenaan hebben gegooid (25 miljoen dollar om concreet te zijn). Spijtig dat de film heeft moeten afrekenen met Corona en de release nu is verschoven naar een VoD release maar het zou me verbaasd hebben mocht deze film een hit worden in de bioscoop.

*** Bill & Ted Face the Music trailer ***1 Comment

  1. Chris

    Het is duidelijk dat Keanu Reeves die Oscar-nominatie voor Beste Acteur wil binnenhalen …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *