Daredevil acteur beschuldigt Marvel TV van discriminatie

‘Asian Lives Matter’ … maar dan toch niet voor voormalig Marvel TV baas Jeph Loeb, die ondermeer de “Daredevil” serie superviseert naast “Agents of S.H.I.E.L.D.” en binnenkort nog twee nieuwe Marvel reeksen. Dat beweert althans de Japans-Canadese acteur Peter Shinkoda tijdens een openhartige getuigenis op Comic-Con@Home via The Wrap.

Peter Shinkoda speelt misdaadbaas Nobu Yoshioka in negen afleveringen van de Marvel serie die op Netflix wordt uitgezonden. Jeph Loeb zou opzettelijk verhalen uit de serie geknipt hebben waarin Aziatische personages te zien waren. Loeb vertelde naar verluidt aan de schrijverskamer van “Daredevil” dat “niemand zich bekommert om Chinezen en Aziatische mensen” in film- en televisieprojecten. Eén verhaallijn die Loeb naar verluidt naar de prullenmand heeft verwezen is de relatie tussen Shinkoda’s Nobu en Wai Ching Ho’s personage, Madame Gao.

En in tijden van Black Lives Matter en inclusiviteit komt zoiets wel binnen, en lijkt het wel wat hypocriet te zijn voor een organisatie als Marvel, die maar al te graag uitpakt met hoe divers hun producties wel niet zijn. Volgens Shinkoda waren de ‘Daredevil’-schrijvers’ maanden van plan om de Nobu-Gao verhaallijn te schrijven en uit te voeren. Maar dat was buiten de wil van Loeb gerekend, die hen uiteindelijk dwong al hun werk te schrappen. De acteur voegde er nog aan toe: “Ik was bekend met die verhaallijn. Ze legden het me uit en ze verontschuldigden zich er zeer voor dat ze er niet mee door konden gaan, maar hun handen waren vastgebonden. Het was een zeer interessante verhaallijn die een verklaring zou brengen van hoe Nobu in het land terecht is gekomen om zijn Black Sky plannen uit te voeren .”

Netflix trok de stekker uit “Daredevil” in november 2018 na drie seizoenen. De show was een van de vele Marvel-series die de streaminggigant niet verder zou uitwerken, waaronder “Iron Fist”, “Jessica Jones”, “Luke Cage” en “The Punisher”. Hoofdrolspeler Charlie Dox zei in mei dat hij betwijfelde of de show ooit voor een vierde seizoen op Disney+ zal terugkeren. Cox merkte op dat “Daredevil” Seizoen 4 bijna onmogelijk zou zijn om uit te voeren, omdat de meerderheid van de cast en crew verder is gegaan naar andere projecten en dat het te moeilijk zou zijn om ieders planning aan elkaar af te stemmen.


*** Hoe Marvel de Aziatische acteur Peter Shinkoda (Nobu) rol had ingekort in Daredevil ***

2 Comments

 1. Mich

  Zijn er echt mensen die naar de Daredevil serie kijken ???

  Reply
 2. Govert

  Ja die zijn er
  Zou je ook moeten doen

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *