Independent horrorfilm The Wretched op #1 aan de box-office

Ook al heeft The Wretched (2019) niet zo heel veel om het lijf en lijkt de trailer op een 13 in een dozijn horrorfilm, heeft deze toch wel even op #1 gestaan aan de box-office voor 5 weken in de States (met een recette van 1,4 miljoen dollar). Uiteraard had dit alles te maken met het feit dat er weinig tot geen andere films in de bioscoop waren tijdens de release te midden van de Corona-pendemie, maar niettemin kan het marketingteam daar nu ook wel mooi mee uitpakken tijdens hun campagnes en krijgt de film nu ook overal media-aandacht.

Korte inhoud: In 1985 arriveert Megan in het huis van de Gambels om op hun dochter te passen. In de kelder vindt ze een wezen dat het kleine meisje voedt. Doodsbang probeert ze te ontsnappen, maar meneer Gambel sluit met opzet de deur voor haar dicht. Megan wordt verondersteld te zijn vermoord. We zien een vreemd teken op de deur. Zoveel jaren later in het heden komt Ben (John-Paul Howard) bij zijn vader Liam (Jamison Jones) omdat zijn ouders midden in een scheiding zitten. Ben krijgt een baan in de jachthaven, waar hij vriendschap sluit met Mallory (Piper Curda). In het bos vindt Dillon (Blane Crockarell), de zoon van Liam’s buurvrouw Abbie (Zarah Mahler), een boom met hetzelfde symbool die te zien is in het Gambel-huis. Hij hoort wat klinkt als de stem van Abbie die uit de boom komt en hem roept voordat de echte Abbie verschijnt. Ze brengen een bok mee naar huis en die nacht kruipt er iets uit het lijk van de bok.

Het meest indrukwekkende uit de trailer zijn de body horror effecten, iets wat we inderdaad in heel wat horrorfilms aantreffen, maar het blijft een delicaat proces wanneer de middelen beperkt zijn. Regisseurs Brett Pierce en Drew T. Pierce hebben de film gemaakt voor 2,3 miljoen dollar en komt overeen met wat een Belgische langspeelfilm gemiddeld kost. En ook al zal deze horror het wiel niet heruitvinden op vlak van horror, denk ik wel dat het is gemaakt met heel veel passie.

De echte horrorfans zullen hier niks aan hebben. Het is een Fright Night (1985) concept waar de gore achterwege is gelaten. Een tiener-horrorfilm als je wilt. Maar dit wil daarom niet zeggen dat het geen leuke film kan zijn. Ikzelf heb voluit kunnen genieten van films als Disturbia (2007) of zelfs Rear Window (1954), en in deze film zit zo goed als geen gore. Ik denk niet dat The Wretched bij ons alsnog een bioscooprelease zal krijgen zoals bij onze noorderburen, maar de film kan al online bekeken worden via VoD op Amazon Prime.

*** The Wretched trailer ***

2 Comments

  1. Winnie

    Scary trailer wel 🙂

    Reply
  2. Goodman

    5 weken op nummer #1 maar slechts 1,4 miljoen binnengehaald is ook geene vette

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *