Charlize Theron in The Old Guard van Netflix met Matthias Schoenaerts

Netflix en Skydance hebben een nieuwe trailer uitgebracht voor de aankomende actiefilm The Old Guard (2020), die een frisse draai geeft aan de Highlander (1986) en vampieren formule van onsterfelijke wezens. De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel-serie van Greg Rucka en Leandro Fernandez en geschreven door Rucka zelf.

Korte inhoud: Vrouwelijke strijder Andy (Charlize Theron) leidt een geheim select gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze onder de radar proberen te blijven. Wanneer dit team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling blootgesteld. Het is aan Andy en haar jongste rekruut Nile (Kiki Layne) om de rest van het team te redden én te voorkomen dat anderen hun gaven willen reproduceren en misbruiken.

Dat is een leuk uitgangspunt en deze trailer is sterk gericht op hoe de onsterfelijkheid van deze mensen werkt en de intense vechtvaardigheden die ze door de eeuwen heen hebben opgepikt. Het zal interessant zijn om te zien hoeveel van het achtergrondverhaal we krijgen – persoonlijk ben ik meer geïnteresseerd om Theron te zien in drama’s ipv van dergelijke Fast & Furious films. Maar we zullen zien. Atomic Blonde (2017) en Mad Max: Fury Road (2015) waren twee knappe acieprenten.

De regie van de film is in handen van Gina Prince-Bythewood. De filmmaker achter Love & Basketball (2000) en Beyond the Lights (2014) was oorspronkelijk bedoeld om Sony’s Silver Sable en Black Cat-superheldenfilm te regisseren voordat deze op sterk water werden gezet, dus ik ben benieuwd wat ze met dit materiaal zal aanvangen.

Wat ook opvalt is dat onze eigen Matthias Schoenaerts in de film te zien is, naast Chiwetel Ejiofor en Van Veronica Ngo. Op 10 juli 2020 zou de film moeten verschijnen op Netflix. Ik moet toegeven dat Netflix echt wel zijn huiswerk heeft gemaakt op de vooravond van de Covid-19 pandemie, want zij blijven interessante content uitbrengen terwijl de grote filmstudio’s nog zitten te schuiven met bioscoopreleases.

*** The Old Guard trailer ***


1 Comment

  1. Karine

    Waiting for the sequel. Very good movie. Good balance between action and philosophy.
    Love Matthias Schoenaerts and Charlize Theron. I read bad comments. Can’t understand them. Perhaps if you want to see action and nothing else.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *