Voor fans van nazi’s en survival verhalen is hier Becky

Becky (2020) is een Amerikaanse actiethrillerfilm, geregisseerd door Jonathan Milott en Cary Murnion, naar een scenario van Nick Morris, Lane Skye en Ruckus Skye. De film had in april 2020 op het Tribeca Film Festival in wereldpremière moeten gaan, maar het festival werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. En dus werd het deze week uitgebracht op video-on-demand en digitale platforms en in geselecteerde drive-in bioscopen in de States.

Korte inhoud: De dertienjarige Becky (Lulu Wilson) gaat met haar vader, de weduwnaar Jeff (Joel McHale), een weekendje weg. Na de dood van haar moeder hoopt Becky, die zich op emotioneel vlak afgesloten heeft van de rest van de wereld, de band met haar vader te versterken. Jeff ziet het uitje als een mogelijkheid om Becky voor te stellen aan zijn nieuwe vriendin Kayla (Amanda Brugel). Veel tijd om een band te scheppen tussen de dames is er niet. Vier gevaarlijke onbekenden staan aan de deur van hun vakantiehuis.

Het verhaal lijkt interessant tot je de trailer gaat bekijken en dan heb je zoiets van, “kan het nog onnozeler”. Een 13-jarig meisje die plots ontpopt tot een getrainde boobytrap killer en nazi-schurken die regelrecht uit American History X (1998) lijken te komen. Dit alles om een platvloers survival script nog een laagje maatschappijkritiek te geven.

Het enige verrassende is misschien om acteur Kevin James te zien opduiken in een meer dramatische – weliswaar karikaturale – rol. Eigenmijk had de rol moeten gaan naar Simon Pegg, maar hij trok wijselijk zijn staart in. Het regisseurs-duo had eerder al de inspratieloze en amateuristische Bushwick (2017) gemaakt, wat uiteindelijk een halve rip-off was van The Purge met Dave Bautista in de hoofdrol. En ik heb het gevoel dat ze een beetje op het zelfde elan verder gaan. Maar er zal wel een publiek voor zijn…hoop ik. Hoewel, fans van dit soort films raad ik Green Room (2016) aan, wat denk ik wel met kop en schouder boven deze B-film staat.

*** Becky trailer ***

1 Comment

  1. Skylar

    Ik heb hier vreemd genoeg zwaar van genoten. Ik weet zelfs niet geheel waarom 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *