Patrick Stewart is neo-nazi leider in Green Room

Wij kennen acteur Patrick Stewart voornamelijk een vreedzaam personage uit Star Trek en de X-Men films, maar in Green Room (2015) krijgen we een compleet ander facet van de man te zien. Een meer duister en verontrustende kant.


green_room_2015_poster01.jpggreen_room_2015_poster02.jpggreen_room_2015_poster03.jpg

Korte inhoud: Pat (Anton Yelchin), Sam (Alia Shawkat), Reece (Joe Cole), en Tiger (Callum Turner) zijn leden van een punk-band die door een afgelegen gebied van de Pacific Northwest reizen. Ze komen in contact met Tad (David W. Thompson) die hen een optreden regelt in een clubhuis juist buiten Portland. Wanneer ze aankomen merken ze echter dat het om een neo-Nazi skinhead bar gaat nabij een bos. Na hun optreden is Sam echter getuige van een afschuwelijk geweldsmisdrijf in een ‘green room’ waarbij hij Werm (Brent Werzner) en Amber (Imogen Poots) ziet staan nabij het dode lichaam van een meisje. Doordat ze de enige getuigen zijn, worden ze het doelwit van deze angstaanjagende White Power-skinheads onder leiding van Darcy Banker (Patrick Stewart). Hij is van mening dat alle bewijsmateriaal moet vernietigd worden.

Het is meteen duidelijk dat we hier te maken hebben met een meer independent filmproject en dus zijn de makers ook minder gestoord door politiek correcte cinema. De studio A24 die zijn schouders onder deze film heeft gezet staan in ieder geval bekend voor degelijke cinema (Enemy, Locke, The Rover, A Most Violent Year, Dark Places, The Witch). De regie van de film en het script was in handen van Jeremy Saulnier die voor deze film zich kon omringen met een pak talentvolle acteurs.

Zijn vorige film Blue Ruin (2013) vond ik in ieder geval een schot in de roos. Het was een loepzuivere vendetta-film die wat deed denken aan Blood Simple, met een clever plot, trillende suspense en bezwerende muziek van Brooke Blair en Will Blair. Die laatste twee hebben opnieuw de score geschreven van de nieuwe film. Laten we hopen dat deze prent al evengoed is. De film komt deze week uit in de States, en naargelang het succes zal er misschien ook een filmrelease zijn in ons land.

 


*** Green Room trailer ***

2 Comments

  1. Damien

    Ik snap niet dat zo’n films niet meteen bij ons in de bioscoop komen. Hebben jullie al het programma bekeken van welke dwaze films wél de affiche halen? Gewoon krankzinnig. Meer dergelijke independent films voor mij, dank u!

    Reply
  2. De FilmBlog

    Hoi Damien, we hebben geen invloed op de programmatie, maar we zullen de boodschap doorsturen naar de uitbaters 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *