Force of Nature met Mel Gibson is voor de B-film liefhebbers

Je zou denken dat een film met Mel Gibson, Kate Bosworth én Emile Hirsch wel enige verdienste zou hebben, maar vergis u niet; dit heeft alle kenmerken van een B-actiefilm. Maar dit wil niet zeggen dat het alsnog geen leuke kijkervaring kan zijn. De trailer onthult zo goed als de gehele film, dus jullie zijn bij deze gewaarschuwd.

Korte inhoud: Vanwege een naderende storm moet de jonge agent Cardillo (Emile Hirsch), samen met zijn collega Jess (Stephanie Cayo), een appartementencomplex zien te evacueren. Daar stuiten ze op Troy (Kate Bosworth) en haar koppige vader Ray (Mel Gibson), die weigert te vertrekken. Zij weten echter niet dat een groep dieven geleid door John the Baptist (David Zayas) van plan is het gebouw in te nemen in hun zoektocht naar een verborgen schat van 55 miljoen dollar. Gelukkig blijkt Ray een gepensioneerde inspecteur die bekend is met de bende. En hij is niet van plan op te geven zonder een gevecht.

De film werd geregisseerd door Michael Polish die 21 jaar geleden zijn debuut maakte met het niet onaardige Twin Falls Idaho (1999), maar sindsdien zowat op de sukkel is. Hij heeft ook een aantal films op zijn cv staan als Ted Smith en Larry Smith omdat hij niet tevreden was met de final cut van film. In 2013 trouwde hij met Kate Bosworth en sindsdien acteer ze wel veel in zijn films, ook al zal dat haar carrière in geen geval opnieuw een boost geven. Force of Narure werd geschreven door Cory Miller die ook al niet zo’n opmerkelijke filmcarrière heeft gehad, maar kijk deze prent met de aanwezigheid van Mel Gibson krijgt meteen iets meer aandacht. Eigenlijk had deze rol tevens moeten gaan naar Bruce Willis maar zelfs hij vond het script blijkbaar niet goed genoeg.

Het concept van de film is niet nieuw en doet wat denken aan The Hurricane Heist (2018), maar dan met iets minder budget. Deze film werd tevens deels gemaakt met twee van de producers van The Hurricane Heist. Kate Bosworth is een talentvolle actrice en ik blijft het zonde vinden om haar in dergelijke rioolfilms te zien opduiken. Hetzelfde kan tevens gezegd worden van Emile Hirsch. Wat Mel betreft, zelfs al is het in een B-film, het blijft een interessant acteur om aan het werk te zien.

*** Force of Nature trailer ***

1 Comment

  1. Berten

    Bekijk die poster 😀 Precies gemaakt door iemand die nog maar net photoshop heeft ontdekt. Vreselijk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *