Tiger King Joe Exotic verliest zijn zoo aan rivale Carole Baskin

In de werkelijkheid zijn er weinig happy endings zou je denken want gisteren heeft een federale rechter besloten om de zoo van Tiger King Joe Exotic toe te kennen aan zijn rivale een aartsvijand Carole Baskin, na een uit de hand gelopen trademark dispuut van 1 miljoen dollar. Baskin was zelf eigenares van een dierenasiel voor grote katten genaamd Big Cat Rescue, die ze erfde van haar rijke man die mysterieus verdween van de aarbol nadat hij te kennen gaf Carole te verlaten. Joe en Carole werden wereldberoemd door de Netflix docu Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (2020)


Nicolas Cage as Joe Exotic – Artwork courtesy of Bosslogic

Joe Exotic zit momenteel 22 jaar in de federale gevangenis nadat hij in 2019 werd veroordeeld wegens het proberen een huurmoordenaar in te huren om Baskin te vermoorden, evenals het vervalsen van diergegevens en het overtreden van de Endangered Species Act. De ruzie tussen hem is al een aantal jaar aan de gang en is begonnen toen Carole de zoo-eigenaar bechuldigde van heel wat dier-onvriendelijke praktijken. In 2011 besloot Joe om de zoo te overhandigen aan zijn moeder in geval de tegenaanval als een boemerang zou terugkomen. Maar de rechter heeft beslist dat Joseph Allen Maldonado-Passage (de echte naam van Joe) in 2011 de eigendommen van de dierentuin op frauduleuze wijze heeft overgedragen aan zijn moeder Shirley M. Schreibvogel om de eigendommen buiten het bereik van schuldeisers te houden.

Ondertussen zijn er nog altijd plannen om de docu te verfilmen in de vorm van een mini-serie met niemand minder dan Nicolas Cage in de hoofdrol. Een vreemde keuze gezien de docu eigenlijk al een perfecte mini-serie is. Ik had gehoopt op een gedramatiseerde langspeelfilm van 2 uur, maar dat zal het dus voorlopig nog niet worden. Er is ook aan ander kantje van Joe Exotic onthuld geweest na de docu, waarin hij schrik zou hebben van de grote katten en er geregeld één had doodgeschoten, hij absoluut geen dierenliefhebber was en er geen graten in zag om een paard van een nietsvermoedende eigenaar te slachten voor zijn dieren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *