Scarface remake door Call Me By Your Name regisseur Luca Guadagnino

Call Me By Your Name (2017)-regisseur Luca Guadagnino moet de langverwachte nieuwe versie van de klassieke gangsterfilm Scarface (1983) gaan remaken.

scarface,david yates,al pacino,brian de palma,universal,Steven Bauer,michelle pfeiffer,Robert Loggia,tarzan

Het is al jaren dat ze deze film een remake wilden geven. Ik herinner me nog geruchten in 2013 met David Yates als mogelijke regisseur en David Ayer als scenarist. In 2014 werd gemeld dat de Chileense regisseur Pablo Larrain, de regie zou overnemen, met een script van Paul Attanasio dat zich richtte op ‘een Mexicaanse oplichter in Los Angeles’. Latere rapporten suggereerden dat Antoine Fuqua (Trainings Day) op een gegeven moment de regisseur zou zijn, en nadat Fuqua het project verliet, stond een script van de gebroeders Coen op het punt te worden verfilmd met Diego Luna in de hoofdrol. Er zijn twee eerdere versies: het origineel uit 1932 met in de hoofdrol Paul Muni en geregisseerd door Howard Hawks, en de bewerking uit 1983 met Al Pacino en geregisseerd door Brian De Palma.

Guadagnino zou naar verluidt werken met het Coens-script, en zij hebben in tegenstelling tot de regisseur wel ervaring met misdaad verhalen. Ik begrijp in principe ook niet zo goed waarom hun oog is gevallen op deze Italiaanse cineast.

De Palma’s cultklassieker was een remake van een film uit 1932 waarin Paul Muni de hoofdrol speelt als Italiaanse maffiabaas die Chicago overneemt. In de jaren 80-versie verlaat Tony Montana, gespeeld door Al Pacino, zijn geboorteland Cuba om naar Miami te reizen, waar hij uitgroeit van een kleine boef tot een almachtige drugsbaron met een zwak voor zijn eigen product. Bij de nieuwe opstart heeft Guadagnino wel beslist de actie te verschuiven van Miami naar Los Angeles. Op dit ogenblik zijn nog geen castdetails onthuld, dus we zullen moeten wachten om te leren wie Montana’s onsterfelijke quote zal uitspreken: “Say hello to my little friend.” En er zal uiteraard ook gekeken worden naar wie in de voetsporen van Michelle Pfeiffer zal treden.

*** Scarface trailer ***

1 Comment

  1. Lucas

    Dergelijke remakes gaan nooit werken omdat het origineel nog steeds zeer goed is.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *