David Yates klaar voor Scarface remake

Een remake van Scarface (1983) is al langer dan vandaag een natte droom van Universal, en hier concretiseren ze hun plannen. Het releasejaar van de film zou al een feit moeten zijn, Scarface (2014). Zelfs de regisseur die de remake in goede banen moet leiden lijkt al een uitgemaakte zaak. De Brit David Yates, bekend van de laatste 4 Harry Potter films, zou bovenaan de shortlist staan.

scarface,david yates,al pacino,brian de palma,universal,Steven Bauer,michelle pfeiffer,Robert Loggia,tarzan

En eenmaal deze filmklassieker gevallen is voor de remake-rage, zal het niet lang meer duren alvorens The Godfather op de slachtbank zal komen te liggen. Ik hoef jullie niet te vertellen dan er ondertussen heel wat verhitte on-line discussies zijn ontstaan over dit nieuws. Voor de fans is de versie uit 1932 en de 80’ties remake van Brian De Palma gewoon verboden terrein. Maar ja, de Hollywood-machine moet op volle toeren blijven draaien.

Korte inhoud: In 1980 stond de Cubaanse regering aan zijn burgers toe het land te verlaten. Castro vond het een goed idee om alle grootste schurken uit alle gevangenissen mee aan boord te brengen. Op één van deze 3000 boten die binnen 72 uur werden verscheept, zat Tony Montana (Al Pacino) is een Cubaanse vluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje het vuile werk van anderen hebben opgelost met zijn maatje Manny Ribera (Steven Bauer), begint hij z’n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenstroomt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, papt hij aan met Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) de minnares van zijn rivaal Frank Lopez (Robert Loggia) en hebben grote drugdealers het op hem gemunt.

De opzet van de remake is om het verhaal relevant te maken voor een hedendaags publiek, dus is het nog niet zeker of de film zal teruggaan in de tijd, dan wel een ander soort misdadiger uit te werken. Yates is tevens ook bezig met een remake van Tarzan, dus zou het concept van het remaken van klassiekers geen probleem mogen zijn. Persoonlijk vind ik dat Scarface meer voor de hand ligt voor een remake dan The Godfather, al was het maar om dat foute ’80 ties – Push It To The Limit – nummer eruit te zwieren.

Maar de vraag aan ieders lippen is natuurlijk wie de schoenen van Al Pacino zal vullen. Afhangend of het daadwerkelijk een Cubaans verhaal zal worden – wat ik toch zou vermoeden, zou Gael García Bernal geen verkeerde keuze zijn, met Carey Mulligan van Elvira Hancock als zijn minnares en Chris Messina als Manny. Frank Langella zie ik dan weer als een charismatische drug lord, om eens af te stappen van de Javier Bardem typecast…


*** Scarface (1983) – dishwasher scene ***

***Related Posts***
08/01/2008: Welke filmposter hangt in jouw kamer?
12/07/2007: Scarface-mansion omgebouwd tot kliniek
28/02/2006: Top 10 favoriete 80’ties films
05/08/2005: Scarface: the Game

6 Comments

 1. arjen

  Kunnen ze daar nu niet gewoon met hun poten van blijven ?!?

  Reply
 2. micha

  Wedden dat ze er een PG-13 film van maken !

  Reply
 3. Bennett

  Je moet deze film zien in zijn tijdskader. We zitten in de jaren 80 en zelfs deze muziek hoort bij de charme van de film. Laat het zoals het is en schrijf aan originele scenarios in plaats van het remake rijtje af te lopen.

  Reply
 4. Gilles

  Ze mogen van mij de kettingzaag in deze remake zetten.

  Reply
 5. govert

  ach toen scarface uitkwam werd die neergesabeld in de kritieken Nu noemen ze het een meesterwerk…..
  net als de bodysnatchers is het een tijdsgebonden verhaal, en Yates kennende zal die er vast wel iets moois/tergende film van maken gezien zijn Sextraffic….

  Reply
 6. Bauer

  SexTraffic staat op YouTube, banale tv-film. Niets bijzonders. Er is in het genre wel ander en beter.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *