Nu al geruchten over een Snake Eyes: G.I. Joe Origins sequel

Een goede marketing organiseren in Corona-tijden moet een hel zijn. Releasedatums blijven schuiven en distributeurs zitten een beetje met de handen in de haren. En dat is ook zo voor Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2020). De film had vorige week moeten uitkomen maar dit feestje gaat dus niet door. Wat wel door gaat zijn de marketing-geruchten dat er nu al wordt uitgekeken naar een mogelijke sequel. En dat komt toch wel wat vreemd over gezien niemand de solo G.I. Joe film heeft gezien, en de laatste G.I. Joe: Retaliation (2013) was nu toch niet meteen een schot in de roos, maar Paramount & de speelgoed-fabrikant Hasbro willen het materiaal een tweede kans geven.


© Paramount Pictures & Hasbro Studios

We zijn niet in bezit van een korte inhoud. Het enige wat we op dit moment weten is dat het effectief een soort spin-off is van de vorige twee films, ook al is acteur Ray Park niet teruggekomen voor deze film en wordt Snake Eyes nu gespeeld door Henry Golding. Snake Eyes is één van de belangrijkste leden van het G.I. Joe Team. Veel van zijn geschiedenis en informatie, inclusief zijn echte naam, geboorteplaats en dienstnummer, zijn “CLASSIFIED” gebleven. Zijn primaire militaire specialiteit is infanterie, en zijn secundaire militaire specialiteit is hand-tot-hand gevechtsinstructeur. Snake Eyes werd opgeleid aan de MACV Recondo School en diende in LRRP’s in Zuidoost-Azië met Stalker en Storm Shadow, en verliet uiteindelijk de dienst om vechtsporten te studeren bij Storm Shadow’s Arashikage ninja-clan. Hij heeft een opleiding tot boorsergeant gevolgd en is een voormalig US Army Special Forces en Delta Force-operator. Verder is er weinig over zijn verleden onthuld.

Snake Eyes leidde een leven van afzondering in de Hoge Sierras met een pet-wolf genaamd Timber, toen hij werd gerekruteerd voor de G.I. Joe Team. Hij is een expert in alle NAVO- en Warschaupact-handvuurwapens en een zwarte band in 12 verschillende vechtsystemen. Hij is ook zeer bedreven in het gebruik van scherpe wapens, met name zijn Japanse zwaard en spijker-boksbeugels, maar is is tevens een vuurwapens en explosieven expert. Snake Eyes is een stealth-vechter. Zijn gezicht was ernstig misvormd tijdens een helikopterexplosie. Sindsdien heeft Snake Eyes uitgebreide plastische chirurgie ondergaan om de schade te herstellen, maar zijn stembanden konden niet worden hersteld. Hij draagt ​​meestal een zwarte bodysuit, een bivakmuts en een vizier om zijn gezicht te bedekken. In de eerste versies van het karakter bleek Snake Eyes blank te zijn met een atletische bouw, blond haar en blauwe ogen, maar in de solo film is hij absoluut niet blond. Henry Golding (Crazy Rich Asians) is van Maleisische-Engelse origine.

De regie van de film is in handen van Robert Schwentke (Allegiant, R.I.P.D, Red, Flightplan) en het script is afkomstig van Evan Spiliotopoulos. Het verschil met pakweg X-Men, Avengers of zelfs Justice League is dat de G.I. Joe’s geen comic geschiedenis heeft, ook al zijn de toys gebaseerd op een comic van 1940. Nadien in de jaren 80 zijn er wat comics geweest via Marvel Comics en nadien nog een aantal issues een paar jaren nadien, maar het heeft niet meteen die narratieve background, en dus is het een beetje als bij game-adaptaties. Het verhaal moet verzonnen worden en er is een groot verschil tussen enerzijds de roman-auteurs en comic-auteurs en anderzijds de scenaristen. Zeldzaam zijn de goede films die niet gebaseerd zijn op een roman of waar gebeurde feiten. Vandaar ook dat bij de Oscars een onderscheid wordt gemaakt tussen Adapted en Original Screenplays. De mogelijke sequel zou ondertussen geschreven worden door Joe Shrapnel en Anna Waterhouse en opnieuw geproduceerd door Lorenzo di Bonaventura. Snake Eyes: G.I. Joe Origins zou moeten uitkomen op 23 oktober 2020.

*** Snake Eyes: G.I. Joe Origins scene ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *