Belgische horror Yummy van Lars Damoiseaux

Ons land heeft al een aantal knappe horrorfilms gebaard, zoals Grave (2016) of nog Calvaire (2004), en eigenlijk verwondert het me dat er niet meer zijn want het genre trekt meestal meer volk naar de bioscoop dan pakweg het eerste beste Vlaamse drama. En komt daarbij dat de kostprijs meestal laag is en regisseurs eigenlijk een beetje kunnen experimenteren. En dit zal ook wel het geval zijn met Yummy (2019) van Lars Damoiseaux. Lars schreef het scenario voor die ietwat saaie “Undercover”serie met Tom Waes en Anna Drijver op Netflix, maar deze trailer ziet er allesbehalve saai uit.

Korte inhoud: Een jong koppel (Bart Hollanders en Maaike Neuville) verlaat het thuisland om in een Oost-Europees ziekenhuis plastische chirurgie uit te laten voeren. De vrouw wil haar borsten laten verkleinen terwijl haar moeder, die meereist, aan haar gezicht wil laten sleutelen. Daar aangekomen stuiten ze op een vastgebonden vrouw die als proefkonijn gebruikt werd. Ze wordt vrijgelaten, maar dan breekt de hel los.

Opvallend in de trailer is de aanwezigheid van Clara Cleymans die met gebroken Engels in een verpleegsters-outfit het jonge koppel door het grauwe hospitaal loodst. Ook de wat bizarre chirurg is niemand minder dan Dimitri ‘Vegas’ Thivaios. De film is even bij ons in de cinema geweest op 18 december 2019, maar wij wilden deze eigenlijk ontdekken op het BIFFF en lap, dit festival is door Corona gesneuveld. Nu is het zo dat de film deze week op DVD en Blu-ray zou moeten uitkomen, maar de distributierechten zitten blijkbaar niet bij één van onze partners en dus moeten we hopen dat Netflix/Telenet/Proximus deze film alsnog oppikt.

Maaike Neuville was trouwens vorig jaar ook te zien in All of Us (2019) van Willem Wallyn, die een compleet ander genre van film is. Aan acteertalent hebben we in ons land genoeg en zijn niet bang om van het ene genre op het andere te springen. Bart Hollanders is bekend van de serie “Callboys” en laten we hopen dat hij toch iets van een andere rol zal neerzetten dan Randy Paret, want na het zien van de trailer vrees ik er wel wat voor. Het lijkt in ieder geval een film die je had moeten zien op een filmfestival in het gezelschap van wat vrienden. Dit is geen horror die zichzelf ernstig neemt. Wij gaan ondertussen op zoek naar de verdeler zodoende we een review kunnen schijven.

*** Yummy trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *