Killerman (2019) ** Blu-Ray recensie

Liam Hemsworth is de jongste telg van de acterende Australische broers waarvan de andere twee Chris (Thor, The Avengers) en Luke (“Westworld”) zijn. Het belangrijkste wapenfeit van Liam blijft tot nu toe zijn vertolking van Gale Hawthorne in de “The Hunger Games”-saga waarvan de laatste film ondertussen vier jaar geleden uitkwam. Maar zijn knipperlichtrelatie met Miley Cyrus is waarvoor hij het best bekend is. Met de buddy-misdaadfilm Killerman (2019) zal Hemsworth zijn carrière ook geen definitieve professionele boost geven want dit is een erg middelmatige film met zwakke dialogen en een scenario dat alle kanten uitschiet.

Korte inhoud: Moe (Liam Hemsworth) is opgegroeid in het New Yorkse diamantdistrict dat hij van binnen en van buiten kent. Zijn kennis komt goed van pas om het misdaadgeld van zijn handlanger Skunk (Emory Cohen) wit te wassen. Skunk werkt voor zijn oom Perico (Zlatko Buric), een meedogenloze Slavische drugsbaron die de touwtjes in de New Yorkse drugsscene stevig in handen heeft. Wanneer Moe en Skunk een lucratief klusje voor Perico moeten doen, blaast deze laatste het echter last minute af. De twee besluiten toch verder te gaan met de deal, en lopen daarbij in een valstrik opgezet door corrupte agenten.

Moe en Skunk raken heelhuids uit de daaropvolgende schietpartij en een wilde achtervolging, maar Moe verliest bij een autocrash wel zijn geheugen. Hij wordt wakker tussen een berg geld en drugs en weet niet meer wie zijn verloofde Lola (Diane Guerrero) is. Skunk werd ondertussen opgepakt door de corrupte flikken. Moe is de enige die de verantwoordelijken achter de tralies kan krijgen en zijn maatje Skunk kan bevrijden.

Killerman is geschreven en geregisseerd door Malik Bader voor wie dit na Street Thief, Crush en Cash Only de vierde film is. Als regisseur doet Bader het helemaat niet slecht, de actiescènes zijn dynamisch gefilmd en de auto-achtervolgingen zien er geloofwaardig uit. Het is echter het scenario waar best wat meer aandacht aan besteed had kunnen worden. De personages praten tegen elkaar in clichés en de ene na de andere gewelddadige scène volgt zichzelf op met daartussen onzin uitkramende personages.

En net wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, komt Bader nog met een finale twist (die ook de filmtitel uitlegt), die wel een beetje verrassend is, maar er vooral op lijkt te mikken dat je de rest van de film snel vergeet en alleen deze ontknoping onthoudt. In dit soort films weet je dat je hersenen geen overuren moeten draaien, maar dat is nog iets anders dan je kijker als een dommerik beschouwen. Jammer is ook dat er niet creatiever is omgesprongen met het concept van Moe’s geheugenverlies, hier had veel meer ingezeten. Met zijn 112 minuten is Killerman ook te lang en een iets kortere en gebaldere versie was het verhaal ten goede gekomen.


© DFW Home Entertainment

Liam Hemsworth doet zijn best om nog iets te maken van het kleurloze personage Moe Diamond (echt waar) en fans van Hemsworth zullen deze film toch niet willen missen. Ook Emory Cohen als Skunk is nog okee, maar de rest van de acteurs hebben een of andere overactingcursus gevolgd met Zlatko Buric (Perico) en Nickola Shreli (corrupte agent Leon Duffy) op kop.

Baders liefde voor misdaadfilms uit de jaren ’70 en ’80 komt mooi naar voor in de knap geschoten achtervolgings- en actiescènes, maar komt helaas ook tot uiting in een irritante synthesizer soundtrack. Liam Hemsworth kan dit zootje ook niet op zijn eentje redden en Killerman zal geen potten breken in de filmgeschiedenis. De extraloze DVD is verkrijgbaar vanaf .


Review Killerman (2019)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** Killerman trailer ***

2 Comments

  1. Anthony

    Is deze film opgenomen met een oude 8mm camera? Beelden zien er vreselijk uit.

    Reply
  2. Johan

    Liam speelt in twee aardige films: The Duel en Cut Bank.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.