Promising Young Woman met een meedogenloze Carey Mulligan

Actrice Emerald Fennell heeft de beslissing genomen om zelf een film te gaan regisseren en voor haar debuut kon ze meteen Carey Mulligan strikken voor de rol. Toegegeven, ze heeft ook een grappig script geschreven als je de trailer mag geloven. Promising Young Woman (2020) doet me een beetje denken aan Hard Candy (2005), maar in plaats met een tieners en pedo’s hebben we hier nu een volwassen vrouw en potentiële verkrachters.

Korte inhoud: Cassie (Carey Mulligan) zag een veelbelovende toekomst tegemoet, maar toen gebeurde er iets waardoor ze haar toekomst niet meer zeker was. Niets in het leven van Cassie is wat het lijkt; ze is slim, sluw en ’s avonds leidt ze een dubbelleven. Nu is de tijd aangebroken dat zij fouten uit het verleden recht kan zetten.

De toon van de film is wel niet bloed-ernstig en er zit wel wat sarcasme in. Bijgevolg heeft deze film dan misschien meer verwantschappen met American Psycho (2000) dan Hard Candy. Laten we in ieder geval hopen dat deze prent beter is dan The Brave One (2007). Carey Mulligan is wel een briljante actrice dus ik heb er goede hoop op.

In de bijrollen zien we heel wat bekende koppen, zoals Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Connie Britton, Laverne Cox, Alison Brie en Christopher Mintz-Plasse

Op 25 januari 2020 is de film verschenen op het Sundance Film Festival en de eerste reviews waren beste wel goed, ook al vinden heel wat reviews dat het crowdpleasing einde echt wel aanvoelt als een valse noot in deze anders provocatieve prent. Voor een debuutfilm zijn de meeste reviews wel lovend. Het hoofdkarakter zou verheven worden van een eenvoudige polemische stand-in voor de #MeToo-beweging tot een zeer geloofwaardig, driedimensionaal karakter. Nu blijft de vraag wanneer we deze film te zien zullen krijgen. Op dit ogenblik hebben we hier geen zicht op voor België.

*** Promising Young Woman trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *