Opnames van Jurassic World: Dominion zijn begonnen

De laatste beelden van Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) suggereerden dat de dinosauriërs de aarde zouden erven. De nieuwe titel van het derde deel van de nieuwe trilogie, Jurassic World: Dominion (2021) suggereert dat we waarschijnlijk deze toer zullen opgaan. De opnames zijn ondertussen begonnen en de film moet in juni van volgend jaar in de bioscoop moeten zijn.

Filmmaker Colin Trevorrow tweette een foto vanaf de eerste dag van het filmen (24/02/2020), met de onthulling dat de derde aflevering van Jurassic World Dominion zou heten. Hoofdrolspeler Chris Pratt volgde dat op met een woordenboekdefinitie van het woord op Instagram, en schreef: ‘1. soevereiniteit of controle.’ De poging van de mens om heerschappij over de natuur te vestigen.© Warner Bros

Pratt en Bryce Dallas Howard keren terug. Wat de fans van de franchise nog meer zal plezieren is dat er een terugkeer is van de oorspronkelijke cast, met name Jeff Goldblum als de chaos-theoreticus Dr. Ian Malcom, Laura Dern die als paleobotanist Dr. Ellie Sattler en Sam Neill als paleontoloog Dr. Alan Grant. Laten we eerlijk zijn, niemand werd echt warm van Pratt en Dallas Howard. Daarnaast zien we nog Daniella Pineda, Dichen Lachman, Jake Johnson, BD Wong en Omar Sy.

Emily Carmichael heeft het script geschreven met Derek Connolly en Trevorrow, die de 2015 reboot van de franchise heeft geregisseerd en ontslagen werd door Kathleen Kennedy tijdens de pre-productie van Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019). Trevorrow is executive producer met Steven Spielberg.

J.A. Bayona, de Spaanse regisseur van Fallen Kingdom is niet mogen terugkeren ondanks dat zijn film toch 1,3 miljard dollar heeft opgebracht (weliswaar 300k dollar minder dan de vorige). De reden hiervoor zal waarschijnlijk liggen in het feit dat de film zowar de slechtste reviews heeft gekregen van alle Jurassic Park films. Bayona heeft zich in tussentijd gestort op de “The Lord of the Rings” serie voor Amazon. Benieuwd hoe dit er gaat uitzien. De effecten komen niet van Weta Digital maar wel van Industrial Light & Magic en Peter Jackson heeft ook niets te maken met de productie.

Update 02/08/2020: Dit was zo één van de film die volop in productie was temidden van de Covid-19 uitbraak en moest alles stil leggen in maart. Wel vandaag zijn de camera’s opnieuw beginnen draaien en gaan de dino’s opnieuw brullen. Dat is althans volgens Sam Neil die het nieuws brak op zijn Twitter-account.


1 Comment

  1. Alex

    Ik moet zeggen de twee laatste Jurassic Park films heb ik gezien en weet er niks meer van, dus een grote impact hebben ze echt voor mij niet gehad.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *