The Mister van Fifty Shades auteur E.L. James wordt verfilmd

De drie Fifty Shades films mogen dan nog wel van een bedenkelijke artistieke en inhoudelijke kwaliteit zijn, het waren drie film met een hoge production value, een aantrekkelijke cast, een pikant onderwerp en dus ook een enorm publiek die deze films wil zien. De films hebben samen 150 miljoen dollar gekost in productiekost en brachten 1,3 miljard dollar op. En nu heeft Universal de rechten opgekocht van E.L. James nieuwe boek, The Mister.

Korte inhoud: Engelse aristocraat Maxim Trevethick erft de titels en nalatenschap van zijn broer. Hij ligt overhoop met zijn schoonzus Caroline, die zijn geliefde was maar nu met zijn broer Kit een relatie heeft. Hij valt voor zijn Albanese immigranten-huisvrouw zonder papieren, Alessia Demachi. Hij ontdekt haar vele talenten in haar vorige leven. Hij neemt haar mee naar zijn plaats in Cornwall toen twee individuen naar zijn appartement kwamen om te zoeken waar Alessia was. Hij laat Alessia kennismaken met seksueel genot en geniet van haar gezelschap. Ze heeft geen idee van de titel van Maxim, maar leert het kennen en besluit weg te lopen. Maxim stopt haar en onthult zijn genegenheden voor haar en ze verzoenen zich. Alessia onthult van haar misbruik van haar verloofde die haar ontvoerde wanneer ze in Engeland waren. Gealarmeerd confronteert Maxim Caroline en gaat achter Alessia aan naar Albanië. Vanwege de afwezigheid van haar documenten en paspoort reist ze met haar verloofde via een andere route. Maxim bereikt haar huis en wil haar een huwelijksaanzoek brengen.

Laten we hopen dat de film minder slaapverwekkend is dan de korte inhoud. En de fans van BDSM, zeker goed voor 25% van het kijkerspubliek van Shades, zullen bij deze ook teleurgesteld zijn dat dit boek helemaal niets met BDSM te maken heeft, laat staan ‘lady porn’. Je zou denken dat de auteur echt wil inzetten op een iets ouder publiek, want als je echt een romantisch drama wil lezen met problemen omtrent migratie, ga je toch geen E.L. James lezen. Ik bedoel, er zijn heel wat schrijvers (m/v) die meer talent hebben in hun dikke teen dan wat de Shades schrijfster te bieden heeft. Of jullie moeten echt wel te vinden zijn voor achterhaalde relaties tussen superrijke mannen en radeloze vrouwen die gered moeten worden. James beschrijft seks als een 14-jarige die een ondeugende site heeft ontdekt op internet. Dat vrouwen hier verzot op zijn zegt misschien meer over de ontevredenheid van veel vrouwen met hun eigen seksleven.

Maar terzelfdertijd intrigeert het mij en ik zal het boek misschien wel eens lezen indien het in de bibliotheek in de buurt verschijnt. En dat is de kracht van James, ze kan een massa bespelen. Universal zal dit verhaal uiteindelijk wel zorgvuldig inpakken al een nieuwe 50 Shades. Laat weten in de commentaren of één van jullie het boek al heeft gelezen en of jullie op de film zitten te wachten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *