Kathleen Kennedy bevestigt Indiana Jones 5

“Damn you, Bad Boys” nu willen al die studio’s een vervolg van hun oude franchisen! En deze van Indiana Jones 5 (2021) lag al een tijdje op de planken, maar er zou dus nu wel iets meer schot in de zaak komen, met Steven Spielberg achter en Harrison Ford voor de camera. Scenarist David Koepp (Jurassic Park, Carlito’s Way, Mission: Impossible) zou opnieuw aangesteld zijn om het onmogelijke op papier te zetten.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull © 2008 Paramount Pictures / Lucasfilm

Het was Kathleen Kennedy die het met zoveel woorden herhaalde op BBC News. Je zou denken dat ze na die miserabele Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) het voor bekeken zouden houden, maar niets is minder waar. Dat Harrison Ford er in juli 78 zal worden en Spielberg 73 is blijkbaar geen issue. Voor een regisseur zit er wat rek op. Kijk naar Clint Eastwood. Wij gaan deze avond (met dank aan het Team Cinenews) gaan zien naar zijn nieuwste film Richard Jewell (2019), en Clint wordt in mei 90 jaar oud! Voor een acteur liggen de kaarten toch wat anders, zeker als het gaat om een actierol, of je moet al alien DNA hebben zoals Tom Cruise of elk jaar in Panama peperdure stamcel-therapie ondergaan om als actieheld nog stevig uit de hoek te komen. Want The Irishman (2019) heeft ons geleerd dat zelfs met de-aging technologie, je een 70 jarig acteur niet kan laten bewegen als iemand van 20 of 30. Hoe dan ook, deel 4 was al een teleurstelling en ik zie niet in hoe ze hiervan iets spannend/relevant zullen maken met zo goed als dezelfde ploeg aan het roer.

Eigenlijk had Steven Spielberg de reboot moeten maken met Ansel Elgort als Indiana Jones! Het verhaal laten afspelen op de schoolbanken in de jaren ’30 in de States, met wie weet een klasreisje naar Berlijn waar Hitler en zijn kornuiten plannen hebben om de Reichstag in lichterlaaie te zetten in 1933, terwijl Indiana een waardevol artefact uit de vlammenzee moet redden. En nadien misschien zelfs een poging ondernemen om Hitler te stoppen. Indiana die Hitler een dreun verkoopt, daar wil ik nog wel een filmticket voor kopen. Maar neen, naar verluidt wordt het een klassieke sequel een paar jaar naar de gebeurtenissen is Crystal Skull. Zit hier iemand op te wachten?

David Koepp is een geweldig schrijver (lees zijn roman ‘De Koelcel’) maar hij is ook verantwoordelijk voor die laatste Indiana Jones film. Het ontbrak zijn script aan de magie van de eerste Indy films. En wie zal de vijand spelen in deze flower power jaren 60? Toch weer de Russen niet, want deze hebben ze al versleten zonder succes in de vorige film? Ofwel houden ze het in de States, maar dan vraag ik me af of je nog kan spreken van een echte Indiana Jones film die het toch vooral moet hebben van zijn archeologische en exotische background.

1 Comment

  1. Bjorn

    You have to be kiddin’ me!?!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *