Binnenkort 2de seizoen van The Purge

Ik moet zeggen, het eerste seizoen van The Purge was eigenlijk wel een beetje van een teleurstelling. Na The Purge (2013), The Purge: Anarchy (2014), The Purge: Election Year (2016) en uiteindelijk The First Purge (2018) gingen de cijfers in dalende lijn en besloot James DeMonaco hun franchise alsnog te verkopen aan tv-zenders met “The Purge” (2018 -) die zich in 10 episodes afspeelde in een alternatief Amerika.

Net zoals in de films draait alles opnieuw rond de 12 uur durende nacht waarin alles wat illegaal is, legaal wordt. Een concept die geïmplementeerd werd door een selecte groep Amerikaanse miljonairs, de New Founding Fathers, en met succes want de criminaliteitscijfers gingen fors achteruit. Tevens een plan die ik Trump nog zie doorvoeren aan de Mexicaanse grens. Het idee achter het concept is uiteraard dat de rijken – die voor een betere bescherming kunnen zorgen – uiteindelijk de armere bevolking binnen de perken kunnen houden. En de Purge creëerde zelfs een nieuwe markt met de herinvoering van torture porn. Uiteindelijk bracht de serie niets nieuws van wat we al eerder hadden gezien in de films, en de serie was gewoon één en al R-rated moordpartijen dat je je afvraagt of dit wel geschikt was voor televisie.

Op 15 oktober 2019 komt het tweede seizoen eraan en ik ben benieuwd of ze hebben gesleuteld aan hun concept, want dit zou wel eens de laatste stuiptrekking kunnen zijn van een toch wel interessant filmconcept. De nieuwe show telt opnieuw 10 afleveringen. En als we de makers mogen geloven zou het nieuwe seizoen het verhaal vertellen van na de Purge. Ik heb het gevoel dat de makers al een tijdje inspiratieloos naar een wit blad zaten te staren om uiteindelijk alle Reddit pagina’s te lezen over The Purge en hoe mensen zich afvragen hoe bepaalde zaken anders zouden werken mocht er zoiets bestaan als een Purge nacht. Speculaties die blijkbaar voldoende zijn voor 10 episodes.

Nu vermoed ik wel dat er op een gegeven moment een Purge zal komen, anders zou deze serie echt wel BS zijn. Het meest leuke aan het concept is vaak niet de Purge zelf dan wel de uren voor de Purge waar mensen zich al dan niet klaarmaken of schrik beginnen krijgen. De hoofdfiguur is nog steeds Marcus Moore gespeeld door Derek Luke. Hij heeft een aanvaller kunnen afweren in zijn huis op Purge-nacht en ontdekte dat het een huurmoordenaar was. Ja, net als in seizoen 1 speelt het idee van Purge-nachtmoordenaars een grote rol. Degene die hem probeerde te krijgen, kan volgend jaar gewoon een nieuwe huurmoordenaar inhuren, dus het hele jaar door, het hele seizoen, probeert hij erachter te komen wie hem achterna zit en hoe hij het volgende jaar kan overleven. Dus onderzoekt hij alle mensen in zijn leven en alles wat hij heeft gedaan om te zien wie deze man heeft ingehuurd.© MegaGadgets.nl

Wat de Purge gaandeweg ook zo mysterieus maakten zijn de maskers. Het masker draagt een mythologie met zich mee en wordt bijna een personage op zich. Naar verluidt zou in het nieuwe seizoen iets meer de nadruk gelegd worden op die maskers, hun ontstaan en hun bedoeling. Bijgevolg hebben we de mensen van MegaGadgets gecontacteerd en hebben zij ons 5 coole Purge LED maskers bezorgd die we op DeFilmBlog zullen verloten. Indien jullie zo’n maskers willen om de buurt mee te terroriseren tijdens Halloween, stuur een email naar filmblog@gmail.com met naam en adres gegevens en een schatting van hoeveel mailtjes we in onze mailbox hebben ontvangen rond deze Purge wedstrijd. Laat ons weten of jullie de Facebookpagina van DeFilmblog hebben geliked. Deadline 6/10. We houden de winnaars op de hoogte op maandag 7/10 via email en spreken af voor levering van het pakket. Succes!

*** The Purge season 2 trailer ***

3 Comments

  1. Bjorn

    Ik heb meegedaan voor de lol maar deze serie ga ik toch links laten liggen.

  2. Lordy

    Het eerste seizoen is eigenlijk in de lijn met de films, het is fun voor 10 minuten.

  3. Conan the Librarian

    Net zoals Saw, de eerste film is goed, maar zo’n concept voelt snel als uitgemolken.

Comments are closed.