Maleisië bant Hustlers met strippende paaldanseres Jennifer Lopez

Op 16 oktober 2019 komt bij ons Hustlers (2019) uit van regisseuse Lorene Scafaria met Jennifer Lopez als een paaldansende stripper. Ondanks haar 50-jarige leeftijd ziet de dame eruit als een late twintiger. Deze rol lijkt in ieder geval op haar lijf geschreven en na al de rommel waarin ze de voorbije jaren te zien was, is dit misschien de eerste film waarin ze opnieuw indruk zal maken.

Korte inhoud: Hustlers volgt het waargebeurde verhaal van een groepje strippers – Ramona (Jennifer Lopez), Destiny (Constance Wu), Annabelle (Lili Reinhart), Mercedes (Keke Palmer), Diamond (Cardi B) en Liz (Lizzo) – werkende in een populaire NYC-stripclub waar de meeste klanten Wall Street-fatcats zijn die regelmatig moeten loslaten stoom tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen. Helaas zou alles volgens plan verlopen als hebzucht en de botsende persoonlijkheden van alle vrouwen in het plan niet in de weg zouden zitten.

Enkel en alleen de cast en het prikkelde thema zal ervoor zorgen dat het publiek naar bioscoop zal toestromen. Hustlers heeft het potentieel om zijn stempel te zetten op de box-office tussen al die Oscar-kandidaten. En neen deze film lijkt daar niet bij te behoren afgaand van de half komische trailer. Persoonlijk vind ik het zelf één van de zwakste trailers die ik dit jaar heb gezien, zeker met het beeldmateriaal en het concept die voorhanden was. Het ritme, de muziek, de pitch die ze ons willen brengen, het functioneert niet. Toegegeven, het is geen studio film maar uitgebracht door het meer independent STX Entertainment die zowel rommel als waardige drama’s heeft gereleased.

Lorene Scafaria (The Meddler) heeft niet alleen de film geregisseerd maar ook geschreven en dit is haar 5de langspeelfilm. Eigenlijk had Martin Scorsese de film moeten regisseren maar hij koos uiteindelijk voor The Irishman. In de cast zien we ook nog namen als Julia Stiles, Mette Towley alsook heel wat echte poledansers. Voor de rest zijn geen bekende mannelijke acteurs te bespeuren. Waarschijnlijk begrijpelijk gezien de vertolking van de mannen in deze film bestaat uit bezopen over de grond rollen. En toch kijk ik wel uit naar deze film, al was het maar dat ik lang geleden J-Lo echt wel een goede actrice vond.

Het is een R-rated film die ondertussen al verbannen is in Malaysia, omwille van naakte borsten, erotisch dansen en scènes met drugs. Niemand ligt hier echter van wakker n dit zrgt misschien voor nog wat extra promotie.

*** Hustlers trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Damn ik wist niet dat ze er al 50 was maar ze ziet er inderdaad niet veel ouder uit dan die J-Lo uit Out of Sight 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *