Rob Zombie keert terug naar moordlustig trio in Three From Hell

Horror verkoopt als zoete broodjes in de States en ook al maken de film misschien niet altijd indruk in het bioscoopcircuit zijn het wel films die een eigen leven kennen via de DVD/Blu-ray circuit en de Video On Demand. En dus blijven mannen als Rob Zombie – die vooral een hit-and-miss regisseur is, dergelijke films uitbrengen. En nu pakt hij uit met een sequel op zijn House of 1000 Corpses (2003) en The Devil’s Rejects (2005). Three from Hell (2019) zal bij ons niet in de bioscoop uitkomen, maar wel op DVD en Blu-ray mét een audio-comment track van de regisseur.

Korte inhoud: Na hun gruwelijke wandaden werden de drie psychopaten Otis Firefly (Bill Moseley), Winslow (Richard Brake) en Baby Firefly (Sheri Moon Zombie) opgewacht door de politie, waarna een vuurgevecht volgde. Velen geloofden dat het moordlustige trio deze confrontatie niet overleefde, maar toch blijkt het drietal nog in leven te zijn. Inmiddels zitten ze al jaren veilig achter slot en grendel. Maar de psychopaten zijn niet van plan om te lang stil te blijven zitten en kunnen niet wachten tot ze weer vrij zijn, op zoek naar nieuwe slachtoffers.

Mocht je er nog aan twijfelen, dit is een harde R-rated horrorfilm met sadistisch geweld en seks, zowat het handelsmerk van Rob Zombie, gemaakt met een piepklein budget van 3 miljoen dollar en zou naar verluidt in de eerste 4 dagen van zijn release in de States zo’n 1,8 miljoen dollar hebben opgehaald in 667 bioscopen. Maar zoals ik eerder zei, zijn films halen hun geld meestal op een andere manier op. Deze film doet het in ieder geval al veel beter dan zijn vorige 31 (2016) die nauwelijks 800’000 had opgebracht na 5 weken. Zijn meest succesvolle film blijft tot op vandaag Halloween (2007).

Rob Zombie blijft hoe dan ook een filmmaker van wie je walgt of grote fan van bent. Maar ik kan mij niet inbeelden dat ‘horrorfans’ zijn films niet zouden lusten. Het zijn meestal grauwe prenten in schril contrast met de afgelikte Hollywood horror waarin modellen schreeuwend aan hun einde komen. Persoonlijk ben ik een grote fan van The Devil’s Rejects en ik hoop misschien iets van deze flair in deze film op te vangen, ook al zijn mijn verwachtingen niet al te hoog. In de film zijn ook nog rollen weggelegd voor Sid Haig en Danny Trejo.

*** Three From Hell trailer ***

1 Comment

  1. Jessy

    That looks so dope:o

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *