Will Smith vecht tegen zijn kloon in Gemini Man

Will Smith is zo een beetje een hit-and-miss acteur geworden en hij heeft de laatste jaren net iets teveel in crappy films gespeeld dat je de man niet echt meer serieus kan nemen. Maar dat hij ooit een groot acteur was, daar twijfel je niet aan bij het zien van films als Ali (2001) en The Pursuit of Happyness (2006). Smith is wel één van de betere actie-acteurs van zijn generatie en wanneer ik het nieuws las dat hij een actiefilm zou maken met Ang Lee had ik er wel goede hoop op. Gemini Man (2019) zou in oktober 2019 bij ons moeten uitkomen.

Korte inhoud: Henry Brogen (Will Smith) is een moordenaar op leeftijd, werkzaam voor de NSA, die van plan is zijn carrière de rug toe te keren. Zijn opdrachtgevers willen hem echter niet laten gaan en maken een kloon van hem. Hierdoor moet Henry het opnemen tegen zijn jongere en nog snellere en sterkere versie, een die al zijn handelingen kan voorspellen.

De special effect waarmee ze een oudere acteur jonger maken is tegenwoordig ‘the new best thing’. We zagen het voor het eerst de cgi verjongingskuur in Benjamin Button, maar tegenwoordig is de cgi zo gevorderd dat je zelfs niet meer aan het effect denkt (cf. Guardians of the Galaxy 2, Captain Marvel, Avengers: Endgame, …). Nu gaan ze er een gehele film rond bouwen. Ik had mijn twijfels na het zien van de trailer, ook al heeft GoT scenarist gewerkt aan deze film, met name David Benioff. De film zit ook vol met acteertalent, gaande van Mary Elizabeth Winstead tot Theodora Miranne en Clive Owen.

Ang Lee heeft de film opgenomen met 3D technologie op 120 frames per seconde en 4k resolutie. Dit betekent dat we voor deze film ook in een bioscoop moeten zien die uitgerust is met alle nieuwste snufjes die in staat zijn 6 Gig/sec te projecteren (en tegenwoordig kunnen de meeste projectoren dat wel aan in multiplexen). Uiteraard zal je deze ervaring enkel in de bioscoop kunnen beleven tenzij je zware investeren doet aan je home cinema systeem. De trailer ziet er niet bijzonder uit, maar ik hou vreemd genoeg wel van Ang Lee. Ik ben ook benieuwd of Will Smith nu ook twee keer betaald zal worden 😀 Ik zie hem in ieder geval liever in deze film dan in een grot met blauwe verf op zijn gelaat.

*** Gemini Man trailer ***

3 Comments

 1. Fabian

  Geen al te grote fan van Will Smith. De rommelfilms waarin hij al gespeeld heeft is niet meer bij te houden.

  Reply
 2. Stef

  Trailer is nog ca-va, deed me wat denken Face-Off.

  Reply
 3. johan

  Benieuwd of ze allemaal klonen zijn…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *