Bond 25 heet Shatterhand en draait rond de figuur van Blofeld

Ze hebben Bond 25 (2020) eindelijk eens een titel gegeven, weliswaar een werktitel die nog kan veranderen. De titel luidt Shatterhand. Gezien deze films niet meer gebaseerd zijn om romans van Ian Fleming, hebben we echt het raden naar het onderwerp. Hoewel, de naam verwijst naar een alias die Bondschurk Ernst Blofeld had gebruikt in You Only Live Twice (1967), naar het boek van Fleming uit 1964.


© 2015 Sony Pictures Releasing

En nu we dit weten wordt ook verwacht dat de nieuwe film rond Ernst Stavro Blofeld zal draaien. Voor zij die Spectre (2015) *spoiler alert* maar Blofeld werd in de laatste Bondfilm gespeeld door de Oostenrijkse Oscarwinnaar Christopher Waltz en zijn personage overleefde de film ook. Hij kroop uit een brandende helikopter op een brug in Londen. En uiteindelijk werd hij gevangen genomen. Maar het zou wel eens kunnen dat hij in de nieuwe Bondfilm te zien is in een rolstoel.

Voor de rest zien we dat Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Lea Seydoux opnieuw van de partij zijn. De nieuwste film over 007 moet op 8 april 2020 uitkomen. Dat is later dan aanvankelijk gepland, gezien de release moest worden uitgesteld omdat de Britse regisseur Danny Boyle het project verliet … of misschien beter, ontslagen werd.

De 25ste Bondfilm wordt er eentje met opnieuw Daniel Craig in de hoofdrol; en dus (nog) niet Idris Elba. De Amerikaan Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation) staat in voor de regie. De opnames beginnen op 6 april in de Engelse Pinewood Studio’s.

2 Comments

  1. Vince

    Oh neen, de meest saaie James Bond villain sinds Dominic Greene in Quantum of Solace.

    Reply
  2. Andrew

    Wel spijtig dat het uiteindelijk Idris Elba niet is geworden. Toch benieuwd naar wat die nieuwe regisseur kan brengen die eigenlijk zo goed als NUL ervaring heeft met actiefilms.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *