Replicas van Keanu Reeves flopt zwaar bij zijn opening

Het ging al niet zo vlot van bij de start. Replicas (2018) vergaarde slechts 17% op Rotten Tomatoes en 17 punten als MetaScore. Het leek wel een consensus onder journalisten dat de nieuwe Keanu Reeves film echt wel ‘rot’ was. Nu blijkt ook dat de film allesbehalve aanslaat bij het publiek want de film vergaarde wereldwijd slechts 4,4 miljoen dollar tijdens zijn opening.

Korte inhoud: De synthetische bioloog Will Foster (Keanu Reeves) verliest zijn gezin in een auto-ongeluk. Hij wil proberen hen terug tot leven te brengen en gaat hiervoor tot het uiterste. Zelfs als het betekent dat hij zowel een door de overheid gecontroleerde laboratorium als de politie en de fysieke wetmatigheden tegen zich heeft.

In de States werd de film uitgebracht in meer dan 2000 bioscopen, maar het publiek leek geen interesse te hebben. En in alle eerlijkheid, wij hadden eigenlijk tot op vandaag nog niets vernomen van deze film. Dat films tegenwoordig nog uitkomen zonder een degelijke promotie blijft me verbazen. En dit was geen kleine productie, maar had een productiebudget van 30 miljoen dollar. Er zat wel geen grote studio achter de film. Entertainment Studios die deze film heeft uitgebracht had al wat films op hun actief, zoals de low budget horrorfilm 47 Meters Down (2017) en vorig jaar The Hurricane Heist (2018), maar zo zie je wat het nut is van een sterke distributeur.

De regie van de film was in handen van Jeffrey Nachmanoff, een scenarist, producer en regisseur van wisselvallige filmproducties. Zijn enige film die nog een beetje de moeite is, was Traitor (2008). Het script van Replicas werd geschreven door de talentloze Chad St. John (London Has Fallen, Peppermint), dus dat was ook al geen goed voorteken. Het verhaal werd uitgewerkt door Keanu en Stephen Hamel.

In de cast zien we ook nog Alice Eve, Emily Alyn Lind, Thomas Middleditch en John Ortiz. Ik heb een voorgevoel dat we deze prent niet zullen aantreffen bij ons, maar wel in onze Top 10 Flop lijst.

*** Replicas trailer ***

1 Comment

  1. Alek

    Spijtig dat de film bij ons niet uitkomt. Ook al lijkt het erop dat het een B-film is wil ik deze wel zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *