Westworld seizoen 2 op Blu-ray

Op het einde van het eerste seizoen van de HBO serie “Westworld” van Jonathan Nolan en Lisa Joy veranderde de macht en zagen we dat de parkbewoners, die gedurende het seizoen tekenen van bewustzijn hadden vertoond, in opstand kwamen. Deze figuren waren bereid om de controle over het pretpark over te nemen van de magnaten en de ingenieurs die de leiding hadden.

In plaats van door te gaan op dit punt, speelt seizoen 2 een beetje met de tijdlijn en toont enkele van de toekomstige evenementen in het park. In bepaalde scènes is het duidelijk dat de opstand net is begonnen, maar dat andere scènes blikken vooruit naar latere perioden wanneer een beveiligings-unit de situatie begint te beoordelen. En vanwege die Nolan-eske tijdlijn jumps wordt de show meteen ook een stuk complexer.

Bernard Lowe (Jeffrey Wright), de nauwste bondgenoot van Dr. Robert Ford (Antony Hopkins), krijgt hier een grotere rol. Met Ford die aan de kant is gezet in het vorige seizoen, is het Bernard die met de antwoorden voor de dag moet komen. We zien Bernard in verschillende tijdsperioden, die laten zien hoe snel zijn leven verandert van de ene scène naar de andere. De focus van dit seizoen is wel wat zoek in vergelijking met het vorige seizoen. Er zijn openbaringen maar ook heel wat karakter-expositie van personages die gewoon van de ene plaats naar de andere dwalen. Dat gezegd hebbende, biedt dit seizoen een grotere focus op het park en scheppen de makers enkele unieke werelden hier, waaronder ShoGun World. Dit unieke park brengt bezoekers naar de wereld van het feodale Japan. Terwijl Maeve (Thandie Newton) en haar bondgenoten door Westworld reizen, komen ze aan in ShoGun World en beleven dit andere themapark en de verhaallijnen die het te bieden heeft. In een andere aflevering bezoekt een nieuw personage een ander park genaamd The Raj.

De makers van deze show hebben een groot vermogen om deze unieke werelden te omschrijven en het concept te kneden, en ons zo laten genieten van wat de personages allemaal kunnen ervaren. Het enige probleem van deze show ondanks de grote creativiteit van de makers, is dat de personages niet altijd even sterk zijn. We zitten niet echt voor hen te rooten. In het eerste seizoen hadden we dr. Ford die voor een aanhoudende drive zorgde. Hij was het genie achter zoveel creaties. Personages als Dolores (Evan Rachel Wood) en Teddy Flood (James Marsden) zijn solide ondersteunende personages, maar geen van beiden krijgt sterke materiaal om mee te werken. Het enige karakter die op haar eigen benen kan staan is dat van Thandie Newton. Zij maakt een dramatische curve door. Dolores ‘zoektocht naar haar vader probeert op een vergelijkbare manier te werken, maar haar wrok voor wraak overweldigt haar reis, waardoor haar karakter minder herkenbaar wordt. En dan is er nog de Man in Black (Ed Harris) die eigenlijk wel een leuke aanwinst is voor de show maar zondermeer.

De serie, losjes gebaseerd op een boek van Michael Crichton heeft een goede run gemaakt en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het derde seizoen doe in 2020 zou moeten uitkomen, en ik kan enkel maar hopen dat ze nog iets meer sleutelen aan de karakters. Het tweede seizoen van “Westworld” is vanaf 5 december beschikbaar op 4K UHD, Blu-ray en DVD, met heel wat extraatjes en making of filmpjes.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 11 december 2018

*** Westworld season 2 trailer ***

1 Comment

  1. Cath

    Ik heb het eerste seizoen gezien en dat vond ik al bangelijk goed. Een vriend van mij vond het tweede seizoen minder en dus heb ik deze wat links laten liggen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *