Akelige eerste Suspiria trailer met Tilda Swinton

Er is eindelijk een eerste trailer verschenen van Suspiria (2018), de remake van de cultfilm Suspiria (1977) van Dario Argento. De regisseur van dienst is Luca Guadagnino, de vorig jaar indruk maakte met zijn Call Me by Your Name (2017).

Korte inhoud: De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion (Dakota Johnson) reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia (Chloë Grace Moretz) onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc (Tilda Swinton). Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara (Mia Goth). Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.

Dit moet een beetje de kans zijn voor Dakota Johnson om dat Fifty Shades juk van haar af te werpen en voluit te kiezen voor dramatisch sterke rollen, en ook al is dit een horror, het graaft toch net iets dieper dan het gekreun en het verleidelijk kijken in die trilogie iedereen zo snel mogelijk wil vergeten. Er zit ook veel dans-choreografieën in dus het zal wel een hoge tol hebben geëist van de actrice.

Hoe trouw is het script van David Kajganich geweest aan het origineel van Argento zal nog moeten blijken. Maar geen enkele vraag is zo omvangrijk als die met betrekking tot het mysterie van de psychoanalyticus Dr. Jozef Klemperer, en welke acteur vertolkt dit personage. Er blijft twijfel of de rol werd gespeeld door Lutz Ebersdorf, dan wel Tilda Swinton in eeuwenoude make-up. Op Imdb staat Lutz maar na het zien van de beelden heb ik toch zo mijn twijfels, en mijn twijfel is enkel gegroeid na het zien van het ‘lege’ IMDB profiel van deze Lutz Ebersdorf wiens foto helemaal niet trekt op de man in de film.

De muziek in de film werd verzorgd door de Radiohead-zanger Thom Yorke en de cinematografie door Sayombhu Mukdeeprom. Wordt dit opnieuw een film met Oscar-allures, ik sluit het niet uit ook al zal deze film in de schaduw blijven van het origineel. Tenzij het beter wordt. Ja dat is mogelijk.

*** Suspiria trailer ***

1 Comment

  1. Clarisse M.

    Ik zal misschien de enige zijn maar ik vond de originele Suspiria eigenlijk niet zo griezelig, en zelf wat traag. Benieuwd om de film opnieuw te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *