Nieuwe plannen voor een Enter the Dragon remake

Elf jaar geleden waren er plannen voor een Enter the Dragon remake onder een regie van Kurt Sutter, de schrijver van Sons of Anarchy. Maar om één of andere reden is dit project er nooit gekomen. Deze keer is er een regisseur aan boord die iets meer gewicht in de schaal kan leggen, met name David Leitch, de regisseur van ondermeer Deadpool 2 (2018) en Atomic Blonde (2017).

Warner Bros heeft echter nog geen meldingen gemaakt welke acteur de magie van een Bruce Lee kan reproduceren. Uiteraard gaan ze daar nooit in slagen, dus hoop ik dat ze het concept eerder rebooten dan hermaken, en daarmee bedoel ik het concept misschien een nieuwe twist kunnen geven. Enter the Dragon (1973) is een cultfilm en net iets teveel het origineel imiteren zet de deur open voor vergelijkingen, en je wil niet vergeleken worden met een iconische film. Bruce Lee schittert als een Shaolin krijgsmeester uit Hong Kong die wordt benaderd door een Britse inlichtingenagent. Zij willen hem sturen naar een afgelegen eiland en de praktijken van de eigenaar onderzoeken. Zij vermoeden dat hij niet alleen een drugsbaron is, maar tevens een ondergrondse wereld runt. Ze overtuigen Lee om deel te nemen aan een martial arts-wedstrijd, om zo bewijsmateriaal te verzamelen.


© 1973 Warner Bros. All rights reserved.

Net zoals 11 jaar geleden vind ik het nog steeds een slecht idee om hiervan een remake te willen maken. Van sommige films blijf je gewoon met je poten af, tenzij je er echt iets goed van kan maken. En ik heb niet het gevoel dat deze plannen er zijn gekomen uit creatieve overwegingen, maar eerder uit financiële. En daarom zijn er ook geen concrete plannen, acteur of concept bekend. Maar ik geef hen alsnog het voordeel van de twijfel. Wie moeten ze casten, dit zal een moeilijke worden. Een gemakkelijke weg om de vergelijkingen met Bruce te dwarsbomen, is het casten van een vrouw in plaats van een man, en ik denk dan bijvoorbeeld aan Julie Estelle of Veronica Ngo. Er zijn qua vechtkunst wel een paar mogelijke mannelijke kandidaten, zoals Iko Uwais of Scott Adkins.

1 Comment

  1. Goldberg

    Een slecht idee dus …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *