Paul Feig probeert iets nieuws met A Simple Favor

We hebben er wat op moeten wachten maar Lionsgate heeft dan uiteindelijk de eerste trailer uitgebracht van de mysterieuze thriller A Simple Favor (2018). Het is de nieuwe film van hit-and-miss regisseur Paul Feig, met twee aanstekelijke schoonheden in de hoofdrollen.

Korte inhoud: Stephanie (Anna Kendrick) is moeder en vlogger. Haar beste vriendin, Emily, vraagt haar om haar zoontje Nicky mee te nemen uit school. Stephanie vangt wel vaker de beide jongetjes op als de succesvolle Emily (Blake Lively) voor haar werk van huis is. Maar deze keer komt Emily haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes. Stephanie probeert de waarheid te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily uit hun kleine stadje. Ze wordt hierbij bijgestaan door Emily’s echtgenoot Sean.

Paul Feig is meestal verbonden als regisseur van komedies (Ghostbusters, The Heat, Spy), en dit omwille van zijn background als komedie acteur. Zijn grootste doorbraak kwam met Bridesmaids (2011) en gezien dit succes bracht hij hoofdzakelijk films uit met vrouwen, en dit met wisselend succes.

Deze A Simple Favor is toch wel iets van een ander genre. Het is gebaseerd op een boek van Darcey Bell en zou misschien wel zijn eerste serieuze en donkere film kunnen zijn voor de regisseur. Los van Gone Girl (2014) of The Girl on the Train (2016) zijn er heel weinig van dergelijke films in de aanbieding in de bioscoop. Er is tevens iets verleidelijk en stijlvol aan deze prent, in tegenstelling tot de brutaliteit en het geweld wat we doorgaans verwachten van dit genre. Dat hebben gezegd, Feig lijkt toch een zekere draai te geven aan het genre. A Simple Favor zou moeten uitkomen in september 2018, ik ben benieuwd.

*** A Simple Favor trailer ***

3 Comments

 1. Gaetan

  De korte inhoud van de film doet mij een beetje denken aan L’avventura van Antonioni.

  Reply
 2. Romain

  Ik hou wel van de trailer en Blake Lively is gewoon een streling voor het oog.

  Reply
 3. Eeverly

  I like. Ben hier echt wel benieuwd naar.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *