14 Cameras een bedreiging voor AirBnB business

De zware horrorfans onder jullie zullen al wel gehoord hebben van 13 Cameras (2015) a.k.a. Slumlord van scenarist en regisseur Victor Zarcoff. Wel, ook al haalt de film amper en Metascore van 41, de fans waren wild van het idee van een geschifte en perverse eigenaar die zijn huurder bespiedde met camera’s. En kijk, nu is er de sequel 14 Cameras (2017), opnieuw geschreven door Zarcoff maar deze keer geregisseerd door debuut-regisseurs Seth Fuller en Scott Hussion.

Korte inhoud: Een gezin van vier huurt een prachtig huis voor hun zomervakantie. Voor de prijs die ze betalen lijkt het te mooi om waar te zijn. Maar buiten medeweten van hen heeft de stevig gebouwde eigenaar een reeks verborgen camera’s door het hele huis geplaatst die hun meest intieme momenten documenteert en live vertoont op het internet.

De creep van dienst is Gerald gespeeld door Neville Archambault die met zijn druillip, stemgeluid en allure ons al de stuipen op het lijf jaagt. Neville was een fitness gek maar voor deze rol mocht hij zich vooral laten gaan. Ik vermoed dat het productiebudget van de film rond de 2-4 miljoen dollar moet liggen en dus zijn er ook niet echt veel ronkende namen op de acteurslijst. In de hoofdrollen zien we John-Paul Howard, Lora Martinez-Cunningham, Amber Midthunder, Brianne Moncrief en Brytnee Ratledge.

De film is nog niet van een mainstream niveau als Saw of zelfs die Human Centipede films, maar dit zou wel eens kunnen uitgroeien tot een waardige Horror franchise. De AirBnB hoopt in ieder geval van niet want net zoals films met haaien in het water zou dit een gelijkaardig effect kunnen hebben met huurhuizen. En het idee van landlords die zijn huurder bespied is niet nieuw, zo was er eerder al Vacancy (2007) en zelfs een Netflix docu genaamd Voyeur (2017), zie hier de trailer). Privacy-schendingen hebben in Europa zo’n impact gehad dat ik vermoed dat deze film op ons continent ook wel zal aanslaan.

*** 14 Cameras trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *